Skip to main content

Merendeel van Diablo III gear gekocht in Auction House

"Problematisch" volgens Blizzard.

Het merendeel van Diablo III spelers heeft zijn uitrusting gekocht in het veilinghuis van het spel en niet gevonden tijdens het spelen. Op de Diablo 3 fora heeft Andrew Chambers (senior game designer voor Diablo III) te kennen gegeven dat Blizzard kijkt naar een oplossing.

"We vinden het niet leuk dat, voor de meeste spelers, de gehele uitrusting hoogst waarschijnlijk gekocht is in het veilinghuis. Dit kan een situatie creëren waar het voelt alsof je de uitrusting niet hebt gekocht, enkel huurt."

Travis Day (designer) valt hem bij: "Het binden van zelfgemaakte items aan een account is om een specifieke reden gedaan: spelers sterker aansporen het spel zelf te spelen en niet het veilinghuis te bezoeken." Demonic Essence en recepten zijn om deze reden gebonden aan accounts van spelers en kunnen niet zo maar aan andere spelers verkocht worden.

"We willen dat spelers niet slechts hun items vinden en maken, we willen ook de invloed van het veilinghuis op het spel verminderen. Dit leek ons een goede kans om de eerste stappen in die richting te zetten."

Diablo III spelers hebben toegang tot twee verschillende veilinghuizen: in de ene betaal je met in-game goud, in de andere gebruik je geld uit de echte wereld. Blizzard ontvangt een deel van het betaalde geld in beide veilinghuizen.

Read this next