Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mega-evoluties ontdekken met de demo van Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire

Eerste indrukken van het vernieuwde Hoenn.

Het is nog ruim een maand wachten op Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire, maar Nintendo biedt alvast een voorproefje met een demo. In tegenstelling tot demo's van andere Nintendo 3DS games is deze niet beschikbaar in de Nintendo eShop en kan je hem enkel downloaden als je over een code beschikt. Wie vroegtijdig in Hoenn wil vertoeven, moet dus een beetje extra moeite doen. Daarover later meer.

De demo speelt zich af in Mossdeep City, het noordoostelijke eiland dat bekend is omwille van het ruimtevaartcentrum. Eens de golf van nostalgie over je heen gespoeld is, merk je dat er voorlopig nog niet veel te beleven valt. Gym Leaders Liza en Tate geven weliswaar aan dat ze dolgraag eens met je willen strijden, maar voor de rest stoot je op gesloten deuren en nietszeggende eilandbewoners.

De spilfiguur van de demo is Steven Stone, meester van Steel-Pokémon en voormalig kampioen van de Hoenn Pokémon League. Eens je bij hem je begin-Pokémon hebt gekozen, brengt hij je op Latios' rug naar een eiland waar een nieuwe Mega Evolution is opgemerkt. Je bent echter niet alleen, want Team Magma en Team Aqua hebben ook goud geroken. Zij aan zij met Steven strijd je tegen de hoge bonzen van beide teams, waarbij zowel Stevens Shiny Metagross als jouw Pokémon hun Mega Evolution tonen.

Op het einde van dit avontuur vang je de mysterieuze nieuwe Mega Evolution, een Glalie. Deze kan je naar de volledige games zenden, eens deze lanceren. Japanse spelers hebben iets meer geluk; zij krijgen namelijk Mega Steelix.

De pret is echter nog niet voorbij. Steven heeft namelijk nog een aantal avonturen voor je in petto, waarbij je naast Glalie de laatste vormen van Hoenns begin-Pokémon gebruikt. Ze hebben allemaal hun Mega Stone vast, dus je kan naar hartenlust met de nieuwe Mega Evolutions stoeien. Na het tiende avontuur heb je naast Glalie een bescheiden hoeveelheid Poké Balls en Heart Scales vrijgespeeld, die je ook naar de volledige games mee kan nemen. Verder spelen is mogelijk, maar beloningen zijn er niet meer.

De demo van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire is leuk en doet naar meer verlangen. Het is ietwat knullig dat Nintendo met de beperkte hoeveelheid codes de hype wil aanwakkeren, maar de beloningen maken de inspanning de moeite waard. Wie een vroeg ticket naar Hoenn wil, kan onder andere een code in de Game Mania bemachtigen. Houd ook zeker Eurogamer Benelux in de gaten, want wie weet ligt er wel een wedstrijdje in het verschiet!

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire lanceren op 28 november voor de Nintendo 3DS.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties