Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van september

Met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, FIFA 16, Destiny: The Taken King en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Releasedatum: 1 september 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

De maand september begint goed met het slotstuk in de tweeluik van Metal Gear Solid 5. Terwijl het droomhuwelijk tussen Konami en Kojima nu toch echt op de klippen lijkt te lopen, mag dat de pret niet drukken. In een kartonnen doos een duin afglijden, schapen per ballon de lucht in sturen, een bestuurbare raketarm: Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain behoudt Kojima's absurditeit. Maar het is vooral de open wereld en bijkomende vrijheid in sluipen en schieten die het meest in het oog springen. Wordt Kojima's (voorlopig) laatste trucje gelijk zijn grootste meesterwerk? In september kom je erachter.

Mad Max

Releasedatum: 4 september 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Films en games zijn vaak geen gelukkige combinatie, of toch wel? Hoewel de game gebaseerd is op het Mad Max-universum is het zeker geen kopie van de actiefilm Mad Max: Fury Road. Zo is er om te beginnen een opzichzelfstaand verhaal en een andere bad guy. In de post-apocalyptische woestenij ga je in je opgevoerde Magnum Opus op zoek naar schaarse middelen, maar gaat dat gepaard met de nodige portie geweld. Op het gebied van actie en explosies in Mad Max lijkt het in ieder geval wel goed te komen. De open wereld action-adventure is namelijk in de handen van Just Cause-studio Avalanche Studios.

Tearaway Unfolded

Releasedatum: 8 september 2015
Platform(s): PlayStation 4

Tearaway Unfolded maakt de overstap van de PlayStation Vita naar de PlayStation 4. Je bestuurt nog steeds Iota die door een papieren wereld jou een brief probeert te bezorgen, maar op de console ga je de interactie met de game anders aan. Op de handheld stelde de game de unieke functies van de PlayStation Vita tentoon. Ditmaal omarmt de game de opties van de DualShock 4-controller. Zo gebruik je bijvoorbeeld het touchpad om de windrichting te beïnvloeden. Via deze fysieke handeling vindt een wisselwerking plaats tussen jou, Iota en de game. Omdat de game nu beschikt over krachtigere hardware, oogt de game ook mooier: je ziet meer flora en fauna waardoor de gamewereld meer leven krijgt. Wil je meer weten? Lees dan Dirks Tearaway Unfolded preview.

Super Mario Maker

Releasedatum: 11 september 2015
Platform(s): Wii U

Nintendo brengt deze maand één van zijn belangrijkste titels van 2015 uit. Super Mario Maker voor de Wii U laat je met behulp van de GamePad gemakkelijk je eigen Super Mario-levels bouwen. Deze levels baseer je op één van de volgende thema's: Super Mario Bros, Super Mario Bros 3, Super Mario World en New Super Mario Bros U. Je kunt je levels vervolgens met de hele wereld delen en uiteraard ook die van anderen spelen. In de preview van Super Mario Maker lees je hoe deze game leidt tot het doorbreken van aloude Super Mario-conventies.

Forza Motorsport 6

Releasedatum: 18 september 2015
Platform(s): Xbox One

Sportstoel in de goede stand? Spiegels gecheckt? In Forza Motorsport 6 mag je weer de nodige supersnelle bolides op hun donder geven. Het zijn er dit keer meer dan 450, dus zijn wij zo vriendeljik geweest om alle auto's in Forza Motorsport 6 voor je op een rijtje te zetten. Daarnaast zijn er 26 tracks, races met 24 spelers en keren de Drivatars terug. Ook is het mogelijk om in donker of met nat weer te racen. Kun je niet wachten om een proefritje te maken? Vanaf 1 september kun je gratis de Forza Motorsport 6 demo downloaden en staat er onder meer de vonkelnieuwe Ford GT voor je klaar.

Destiny: The Taken King

Releasedatum: 15 september 2015
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In september komt de derde uitbreiding voor Destiny uit. The Taken King wordt de grootste uitbreiding tot nu toe; ruim twee keer groot als The Dark Below of The House of Wolves. Bungie komt met een volledig nieuwe verhaallijn waarin je het opneemt tegen Oryx en zijn leger. Daarnaast is er een nieuwe locatie onder de naam Dreadnought waar onder meer de nieuwe boss Darkblade je met open armen ontvangt. Er zijn niet alleen enkele nieuwe strikes, maar de oude gaan ook op de schop. Voor de rest kun je nieuwe wapens, armor, questlines, raids, subclasses, vijanden en een verhoogde level cap verwachten. In Kenneths Destiny: The Taken King preview lees je er meer over.

FIFA 16

Releasedatum: 24 september 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Terwijl de competities weer van start zijn, staat ook FIFA 16 klaar voor een nieuw seizoen. In de vorige editie draaide het om emoties, intensiteit en sfeer. Dit keer staat 'Play Beautiful' centraal. Zoals elk jaar is de voetbalgame weer gefinetuned. Volgens EA Games zijn in FIFA 16 de verdedigers weer echte ijzervreters, keert het gevecht om het middenveld terug en heeft Messi net als in het echt een bal aan een elastisch touwtje. Maar ook vrouwenteams maken voor het eerst hun opwachting. Wil je meer over deze veranderingen weten, maar ook alles over FIFA Ultimate Team (FUT) of Career Mode? Lees dan zeker FIFA 16 - Wat we tot dusver weten.

LEGO Dimensions

Releasedatum: 29 september 2015
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One

Met LEGO Dimensions stappen TT Games en Warner Bros. Interactive in het toys-to-life genre, zoals dat populair is gemaakt door Skylanders en Disney Infinity. Gandalf, Batman en Wyldstyle raken verstrikt in een avontuur waarbij ze verschillende werelden aandoen, waaronder die van Scooby-Doo, Doctor Who, Portal en Back to the Future. In de Starter Pack vind je onder meer de Toy Pad, die je zelf in elkaar moet bouwen. Daarna kun je er figuurtjes en voertuigen op kwijt, die dan in de game terecht komen. Hoe dat precies werkt, lees je in de LEGO Dimensions preview. Randolf speelde de game op Gamescom en sprak producent Nick Ricks over het idee erachter.

Tony Hawk's Pro Skater 5

Releasedatum: 29 september 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Zet je helm op, stap op je skateboard en skate met de groten van nu. Tony Hawk is terug en neemt nieuwe skatevrienden mee zoals Leticia Bufoni en Chris Cole. Ontwikkelaars Robomodo en Disruptive Games willen met Tony Hawk's Pro Skater 5 de serie terugbrengen naar de gloriedagen. De studio's voegen enkele verbeteringen toe, maar veranderen niets rigoreus. Ondanks gameplaytoevoegingen als power-ups, moet de besturing direct vertrouwd aanvoelen voor ervaren spelers. In Tony Hawk's Pro Skater 5 speel je voor het eerst ook online met maximaal 20 spelers tegelijk. Dit kan zowel met als tegen elkaar. Ook bouw je je eigen skatepark om deze online te delen.

En niet te vergeten...

Renowned Explorers: International Society
2 september - pc

Pro Evolution Soccer 2016
17 september - pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Soma
22 september - pc, PlayStation 4

Animal Crossing: Happy Home Designer
25 september - Nintendo 3DS

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Destiny

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

FIFA 16

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

See 7 more

Forza Motorsport 6

Xbox One

Lego Dimensions

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U

Mad Max

PS4, Xbox One, PS3, PC

Mario Maker

Nintendo Wii U

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Tearaway Unfolded

PS4

Tony Hawk's Pro Skater 5

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties