Skip to main content

Meest opvallende gamereleases van november

Met aankomende week: Fallout 4, StarCraft 2: Legacy of the Void en Rise of the Tomb Raider.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Need For Speed

Releasedatum: 5 november 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

EA Black Box, Slight Mad Studios, Criterion Games… Een hele rits aan studios heeft de afgelopen paar decennia aan Need For Speed-games met uiteenlopende thema's gewerkt. Tijd voor een reboot dus, dacht ontwikkelaar Ghost Games. Het draait in de racegame namelijk weer volledig om straatraces en getunede wagens. Het is ook voor het eerst in jaren dat er geen jaarlijks deel in de schappen ligt. Pc-gamers moeten echter nog even geduld hebben: de Need For Speed pc-versie is uitgesteld tot 2016.

Bekijk op YouTube

Anno 2205

Releasedatum: 3 november 2015
Platform(s): pc

In 2205 zijn onze hedendaagse problemen al lang de wereld uit. De opwarming van de aarde is dankzij macro-airconditioning opgelost. Niemand lijdt nog honger. En alles is natuurlijk geprivatiseerd. In Anno 2205 speel jij als beginnende mega-conglomeratie die zijn activiteiten naar de maan wil uitbreiden. Net als in de vorige Anno-games bouw je je industrie samen met steden voor je werkkrachten op. Een tycoon en city builder game in één. Waarom al die verantwoordelijk echter niet tot stress leidt, lees je in onze Anno 2205 preview.

Bekijk op YouTube

Call of Duty: Black Ops 3

Releasedatum: 6 november 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Je kunt er de klok op gelijk zetten: een nieuwe Call of Duty in de novembermaand. Treyarch neemt het stokje van Sledgehammer Games over en gaat terug naar de toekomst. De ontwikkelaar zet in de multiplayer op een strakkere combat loop in, zoals je al in de Call of Duty: Black Ops 3 multiplayer preview kunt lezen. Daarnaast keert de populaire Zombiemodus terug en gaat de traditionele singleplayer op de schop die nu volledig coöperatief is. Alles over de setting, modi en edities lees je in de Call of Duty: Black Ops 3 - Wat we tot dusver weten.

Bekijk op YouTube

Fallout 4

Releasedatum: 10 november 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox 360

War never changes... In de post-apocalyptische RPG klim je tweehonderd jaar nadat de bom is gevallen uit Vault 111. Samen met de trouwe viervoeter Dogmeat verken je de retro-futuristische woestenij van Boston. Bethesda bouwt dus voort op de oude vertrouwde formule, maar er zijn meer dan genoeg nieuwe features. Zo zet je voor het eerst eigen nederzettingen op die zowel goed als slecht volk aantrekken. Ook kun je in het vierde deel flink aan je wapens en armor knutselen. En zo zijn er nog tal van oude en nieuwe elementen in de game. Nieuwsgierig? Hier lees je alles wat je moet weten over Fallout 4.

Bekijk op YouTube

StarCraft 2: Legacy of the Void

Releasedatum: 10 november 2015
Platform(s): pc, Mac

Blizzard beëindigt met Legacy of the Void de inmiddels vijf jaar oude StarCraft 2-trilogie. Zowel de Terran als de Zerg hebben in respectievelijk Wings of Liberty en Heart of the Swarm in de spotlight gestaan, dus nu is het eindelijk de beurt aan de telepatische protoss. Dit buitenaardse ras probeert in Legacy of the Void om hun thuiswereld Aiur op de Zerg te heroveren. Op de achtergrond speelt tevens de terugkeer van de enigmatische Xel'Naga. StarCraft-adepten kunnen al een voorproefje op deze verhaallijn krijgen door de gratis Whispers of Oblivion-proloogmissies te downloaden. Voor Liefhebbers van de multiplayermodus in StarCraft 2 hebben wij een Legacy of the Void preview klaarstaan.

Bekijk op YouTube

Rise of the Tomb Raider

Releasedatum: 13 november 2015
Platform(s): Xbox 360, Xbox One

Het nieuwste avontuur van Ms. Croft is een direct vervolg op de reboot uit 2013. Deze keer moet het 'authentieke Tomb Raider gevoel' weer terugkomen. Een grotere nadruk op gigantische omgevingen met puzzels die uit meerdere stappen bestaan en échte tombes dus. Wat niet betekent dat vechten op de achtergrond verdwijnt, want Lara lijkt bruter dan ooit te werk te gaan. Spelers met Xbox-consoles kunnen deze nieuwe expeditie binnenkort verkennen. Pc-spelers moet nog enkele maanden wachten en wie een PlayStation 4 heeft moet nog meer geduld uitoefenen; op dat platform komt de game pas over een ongeveer een jaar uit. Je honger naar avontuur kan je alvast stillen met de Rise of the Tomb Raider preview. Hier lees je ook alles over de Rise of the Tomb Raider Season Pass.

Bekijk op YouTube

Football Manager 2016

Releasedatum: 13 november 2015
Platform(s): pc, Mac, Linux

Ben je net zo'n voetbalidolate gentleman als Pep Guardiola? Of toch meer een geslepen meestertacticus zoals José Mourinho? In Football Manager 2016 kun je in ieder geval in driedelig of trainingspak langs de zijlijn de overbetaalde vedettes van je favoriete club aan het werk zetten. Daarnaast zijn er twee nieuwe modi. In Fantasy Draft bouw je met een beperkt budget je selectie van de grond af op en speel je tegen andere managers. In Create-A-Club maak je een nieuw team met een eigen kit, logo, stadion en transferbudget aan. En als dit allemaal niet genoeg is, kun je ook nog met Football Manager Touch en Football Manager Mobile aan de slag.

Bekijk op YouTube

Mario Tennis: Ultra Smash

Releasedatum: 20 november 2015
Platform(s): Wii U

Terwijl Djokovic, Murray en Federer het huidige tennisseizoen afsluiten, slaan Mario en consorten nog even een balletje op de Wii U. Mario Tennis: Ultra Smash is in handen bij Camelot Software Planning, die al meerdere tennisgames met de Nintendosterren in de hoofdrol op zijn cv heeft staan. Je kunt net als in de vorige games uit de serie weer de nodige chance shots en powerups verwachten. Ook zijn er nieuwe gameplayelementen zoals jumpshots en reusachtige personages.

Bekijk op YouTube

Star Wars Battlefront

Releasedatum: 20 november 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox 360

Het meest invloedrijke sciencefictionepos is terug van nooit echt weggeweest. Met een nieuwe trilogie in de startblokken, heeft Electronic Arts ook besloten om de Battlefront-reeks een tweede leven te geven. Deze keer met Battlefield-ontwikkelaar DICE aan het roer. De studio verzekert spelers echter dat dit geen flauw doorslagje wordt van Battlefield, maar wel een game met een volledig eigen karakter. Of dat klopt, kan je alvast zelf nagaan door de bèta uit te proberen. Hunker je naar de game, maar kan je niet aan de slag met de bèta? Dan kan je hier je pijn stillen door alle Star Wars Battlefront trailers eens te bekijken. De pc-systeemvereisten voor Star Wars Battlefront lees je hier dan weer.

Bekijk op YouTube

Ook niet te vergeten...

The Crew: Wild Run (DLC)
17 november - pc, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Game of Thrones - Episode 6: The Ice Dragon
17 november - pc, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, iOS, Android

Assassin's Creed Syndicate
19 november - pc

Bloodborne: The Old Hunters (DLC)
24 november - PlayStation 4

Dynasty Warriors 8 Empires
25 november - PlayStation Vita

Read this next