Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van maart

Met onder andere Battlefield Hardline, Mario Party 10 en Bloodborne.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Screamride

Releasedatum: 6 maart 2015
Platform(s): Xbox 360, Xbox One

Bekend met de RollerCoaster Tycoon-reeks? Ontwikkelaar Frontier Developments heeft aan verschillende versies uit de serie gewerkt en komt met een nieuwe, soortgelijke game. Het doel in Screamride is simpel: bouw een zo spectaculaire mogelijke achtbaan en boezem zoveel mogelijk angst bij je testrijders in. En als je karretje ontspoort, levert het ook nog eens punten op. De game kent uiteindelijk vijftig levels en drie spelmodi. Als je nog niet overtuigd bent, dan maak je voor de zekerheid eerst een testritje in de Screamride demo.

Ori and the Blind Forest

Releasedatum: 11 maart 2015
Platform(s): pc, Xbox One

Microsoft geeft met het ID@Xbox-programma kleine, onafhankelijke studio's de kans hun games via Xbox Live te verspreiden. Ori and the Blind Forest is het debuut van indie-ontwikkelaar Moon Studios. In deze sprookjesachtige 2D-platformer verken je als de witte geest Ori een betoverd bos. In de kleurrijke levels krijg je de nodige puzzels voor je kiezen, waarbij soms ook de zwaartekracht op de proef wordt gesteld. De release van Ori and the Blind Forest op de pc en Xbox One is op 11 maart 2015. De Xbox 360-versie volgt later dit jaar.

Battlefield Hardline

Releasedatum: 20 maart 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Na uitstel en twee bèta's is Battlefield Hardline er helemaal klaar voor. Agenten versus criminelen. Dat is in een notendop de nieuwe setting van Battlefield Hardline die na de grote lanceringsproblemen van Battlefield 4 je hart weer moet veroveren. Voor het eerst in de serie staat een andere ontwikkelaar aan het roer. Visceral Games brengt je naast een nieuwe setting ook de nodige nieuwe wapens, attributen, voertuigen en modi. Maar de Dead Space-maker belooft ook de singleplayer op de schop te nemen.

Final Fantasy Type-0 HD

Releasedatum: 20 maart 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Final Fantasy Type-0 HD is de overzetting van de Japanse PlayStation Portable-versie naar de huidige generatie consoles. De actie-RPG wordt in 2011 door zijn duistere verhaal en afwijkende vechtsysteem goed ontvangen, maar is sindsdien exclusief voor de inwoners van het land van de rijzende zon. Tot 20 maart dan, want dan is de rest van de wereld aan de beurt. Zo is er een beperkt verkrijgbare Final Fantasy Type-0 HD Collector's Edition met de nodige extra's. Bij de eerste oplage van de game zit ook een Final Fantasy XV demo, die net als Type-0 diep geworteld in Fabula Nova Crystalli zit.

Mario Party 10

Releasedatum: 20 maart 2015
Platform(s): Wii U

Mario en zijn vrienden vieren voor de tiende keer hun welbekende feestje. Dit keer is voor het eerst de Wii U de feestlocatie. Het is de oude vertrouwde formule inclusief nieuwe mini-games, attracties en personages. Ook nieuw in Mario Party 10 is de Bowser Party. Hierin speelt één persoon met de Wii U GamePad als Bowser en probeert hij of zij zoveel mogelijk de andere spelers te dwarsbomen. Je gaat dus voor het eerst met zijn vijven aan de slag. Daarnaast is er ook de amiibo Party waarin je amiibo's kan gebruiken in verschillende partygames.

Bloodborne

Releasedatum: 25 maart 2015
Platform(s): PlayStation 4

Na The Order: 1886 is Bloodborne de tweede grote PlayStation 4-exclusive van 2015. Het is de nieuwe game van de Japanse gamedesigner Hidetaka Miyazaki en studio From Software, die eerder verantwoordelijk waren voor Demon's Souls en Dark Souls. Er zijn dan ook veel gelijkenissen tussen Bloodborne en de Souls-serie. De duistere, gotische sfeer en vermoedelijk hoge moeilijkheidsgraad zijn daarvoor kenmerkend. Toch zijn er ook verschillen. Zo is Bloodborne meer op actie gericht dan op verdedigen. Aan schilden heb je weinig, maar je hebt dit keer wel een shotgun bij je. De game is zowel alleen als in online co-op speelbaar. Chalice Dungeons maken er ook onderdeel van uit. Deze willekeurig gegenereerde gebieden hebben telkens nieuwe uitdagingen voor je in petto. Sony pakt overigens flink uit: er komt een Bloodborne PS4-bundel, naast de Bloodborne Collector's Edition en Bloodborne Nightmare Edition.

Pillars of Eternity

Releasedatum: 26 maart 2015
Platform(s): pc, Mac

Planescape: Torment, Baldur's Gate, Icewind Dale... Pillars of Eternity is een ode aan deze klassieke role-playing games. In 2012 hoopt Obsidoan Entertainment via crowdfunding 1,1 miljoen dollar binnen te halen voor Project Eternity. Daar is slechts een weekend voor nodig. Het bedrag is zelfs tot meer dan 4 miljoen dollar opgelopen. Met al dat extra geld voegt de Fallout 3: New Vegas- en Wasteland 2-ontwikkelaar daarom tal van extra spelmodi, rassen, klassen en dungeons toe. Na uitstel van Pillars of Eternity komt de isometrische RPG eind maart alsnog naar de pc, Mac en Linux.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties