Skip to main content

Meest opvallende gamereleases van juni

Met onder andere Heroes of the Storm, Batman: Arkham Knight en Yoshi's Woolly World.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Heroes of the Storm

Releasedatum: 2 juni 2015
Platform(s): pc, Mac

Met het succes van Dota 2 en League of Legends kan Blizzard natuurlijk niet achterblijven. De roots van het MOBA-genre liggen immers in een custom map uit StarCraft. De ontwikkelaar komt met Heroes of the Storm dan ook met een eigen MOBA. Of 'Hero Brawler' zoals Blizzard keer op keer benadrukt. Op het eerste gezicht heeft Heroes of the Storm een vertrouwd spelopzet, maar de ontwikkelaar geeft een eigen draai aan het genre. Nieuwsgierig? Marcel speelde de game in gesloten bèta en is vrij positief over de game tot dusver, zoals je leest in zijn Heroes of the Storm preview. Ook kun je voor de release al zelf aan de slag met de open bèta van Heroes of the Storm.

Bekijk op YouTube

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

Releasedatum: 9 juni 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

The Elder Scrolls Online is al een poosje op de pc en Mac speelbaar, maar nu zijn ook de consoles aan de beurt. De releasedatum van The Elder Scrolls Online voor de PlayStation 4 en Xbox One is een jaar later dan oorspronkelijk gepland. Het ontwikkelingsproces verloopt dan ook niet zonder slag of stoot. De consoleversie van de MMORPG krijgt voor deze platformen een andere naam: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Opvallend is dat er sinds kort geen maandelijks abonnement meer vereist is om de game te kunnen spelen. Bruce zijn The Elder Scrolls Online review voor de pc lees je hier op Eurogamer Benelux.

Bekijk op YouTube

Kholat

Releasedatum: 10 juni 2015
Platform(s): pc, Mac

Deze game stond al eerder in een overzicht van de meest opvallende gamereleases. Kholat stond namelijk voor de maand april op de planning, maar werd vlak voor de release met twee maanden uitgesteld. De horrorgame is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich 56 jaar geleden in Siberië afspeelt. Negen studenten komen daar om het leven bij Dyaltov Pass, die zich aan de voet van 'Death Mountain' bevindt. Is het een tragisch ongeluk, of zit er toch een donkere kracht achter hun dood? De Britse acteur Sean Bean verleent zijn stem aan Kholat. Of hij in tegenstelling tot de meeste van zijn rollen levend het einde van het verhaal haalt, is nog een verrassing.

Bekijk op YouTube

LEGO Jurassic World

Releasedatum: 12 juni 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii U, Xbox 360 en Xbox One

Dinofans kunnen niet wachten tot juni, want dan draait namelijk Jurassic World in de bioscopen. Zoals vaker gaat zo'n blockbuster gepaard met de lancering van een LEGO-game. LEGO Jurassic World is niet alleen gebaseerd op de gelijknamige film, maar ook op de drie Jurassic Park-voorgangers. Net zoals in de andere LEGO-games speel je de meest iconische scenes met de personages uit de film na. Verschillende confrontaties met de T-Rex en Velociraptors ontbreken dan ook niet. Hold on to your butts...

Bekijk op YouTube

Batman: Arkham Knight

Releasedatum: 23 juni 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Batman, The Dark Knight, The Caped Crusader, Bats... Hoe je de superheld ook het liefste noemt, hij keert in Batman: Arkham Knight in ieder geval terug naar Gotham City om daar het nodige gespuis op een pak slaag te trakteren. Het is het slotstuk van Rocksteady Games' Arkham-trilogie. De slechteriken Scarecrow en Arkham Knight doen The Joker vergeten. Maar het meest opvallende nieuwtje is wellicht de introductie van de Batmobile. Voor de PlayStation 4 komen er een aantal extra's. Zo komt er een gelimiteerde Batman: Arkham Knight PlayStation 4-bundel en een exclusieve Scarecrow Nightmare DLC.

Bekijk op YouTube

Final Fantasy XIV: Heavensward

Releasedatum: 23 juni 2015
Platform(s): pc, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4

Na de valse start van Final Fantasy XIV heeft Square Enix met de 2.0 versie A Realm Reborn de MMORPG alsnog succesvol neergezet. Final Fantasy XIV: Heavensward is de eerste uitbreiding. Een gloednieuw avontuur in Eorzea brengt je niet alleen naar nieuwe gebieden, maar komt tevens met nieuwe jobs en een nieuw ras. Ook het loot-systeem gaat op de schop. Daarnaast wordt de level cap van level 50 naar 60 verhoogd en is er een draak als mount te verdienen. De releasedatum van Final Fantasy XIV: Heavensward is 23 juni. Heb je een pre-order geplaatst, dan kun je vanaf 19 juni aan de slag. De Mac-versie van de online Final Fantasy maakt tevens zijn primeur.

Bekijk op YouTube

Yoshi's Woolly World

Releasedatum: 26 juni 2015
Platform(s): Wii U

Nintendo's bekende groene draakje krijgt in Yoshi's Wolly World zijn eerste solo-avontuur op de Wii U. In tegenstelling tot de meeste Mario-games is er in de wollige en kleurrijke spelwereld geen tijdslimiet. De game is de spirituele opvolger van de Yoshi's Island-games. Naast de lancering van de game eind juni worden er ook drie gekleurde Yoshi-amiibo uitgebracht, die van wol zijn gemaakt. Daarmee speel je een tweede Yoshi-personage vrij. In de co-op kan de ene Yoshi de andere Yoshi opeten en uitspugen, om zo op plekken te komen die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Bekijk op YouTube

Read this next