Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van januari

Met o.a. Grand Theft Auto V, Dying Light en Grim Fandango Remastered.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Resident Evil HD Remaster

Releasedatum: 20 januari 2015
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

HD-versies van oude games schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Dan mag natuurlijk Capcom's klassieker Resident Evil niet ontbreken. Je keert in Resident Evil HD Remaster met Jill Valentine of Chris Redfield weer terug naar het sinistere herenhuis waar het allemaal begon. Opvallend is dat het hier niet om een herziende versie van het origineel uit 1998 gaat, maar van de GameCube-versie uit 2002: een remaster van een remaster dus. De survival-horrorgame wordt niet alleen op audiovisueel gebied opgepoetst, maar krijgt tevens een alternatieve besturing. Er is ook een pc-versie in ontwikkeling, maar een definitieve datum laat nog op zich wachten. In februari komt overigens de eerste episode van Resident Evil Revelations 2 uit.

Cover image for YouTube videoResident Evil - Trailer 1

Blackguards 2

Releasedatum: 20 januari 2015
Platform(s): pc, Mac

Blackguards 2 is een strategische role-playing game met turn-based gevechten. Deze is ontwikkeld door het Duitse Deadalic Entertainment en speelt zich net als zijn voorganger af in The Dark Eye-universum. Je doel is de tiran Marwan van de felbegeerde Shark Trone te stoten. Dankzij feedback van de fans zijn er in dit tweede deel een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is het mogelijk naast de vijf hoofdpersonages nu ook huurlingen in dienst te nemen. De grootste verandering is wellicht dat de game een stuk minder lineair is dankzij de strategische wereldkaart waarop je verschillende gebieden verovert, bevrijdt of verdedigt.

Cover image for YouTube videoBlackguards 2 - New Features Part 1 [ENG]

Saints Row: Gat Out of Hell

Releasedatum: 23 januari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In Saints Row: Gat Out of Hell krijgen de Saints het dit keer aan de stok met de duivel. Johhny Gat en Kenzie trekken naar de onderwereld om Boss uit de klauwen van Satan te redden. Met vleugels vlieg je alleen of samen met een online vriend door de open spelwereld van de hel. Als deze setting je als muziek in de oren klinkt, dan is er goed nieuws: de release van Saints Row: Gat Out of Hell is vervroegd. Tegelijkertijd met deze standalone uitbreiding komt ook Saints Row IV: Re-Elected uit. In deze heruitgave kun je voor het eerst of opnieuw met Saints Row IV aan de slag op de PlayStation 4 en Xbox One.

Cover image for YouTube videoSaints Row: Gat Out of Hell - Announce [UK]

Grim Fandango Remastered

Releasedatum: 27 januari 2015
Platform(s): PlayStation 4, PlayStation Vita

De point-­and-­click adventure is een vergeten genre dat best wat pareltjes heeft opgeleverd. Eentje die absoluut niet in die lijst mag ontbreken, is Grim Fandango uit 1998. Dit is Tim Schafers laatste trucje voordat hij LucasArts verliet en zijn eigen onafhankelijke studio Double Fine oprichtte. De ontwikkelaar brengt de cultklassieker in Grim Fandango Remastered weer tot leven. Als reisagent Manny Calavera breng je de zielen naar het hiernamaals en beland je in een mooi avontuur vol puzzels, film noir en humor. Grim Fandango Remastered komt ook naar de pc en Mac, maar het is nog niet bekend wanneer.

Cover image for YouTube videoGrim Fandango Remastered | PS4

Grand Theft Auto V voor pc

Releasedatum: 27 januari 2015
Platform(s): pc

UPDATE: uitgesteld tot 24 maart 2015

In 2013 kwam Grand Theft Auto V naar de PlayStation 3 en Xbox 360. In 2014 was het vervolgens de beurt aan de PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf deze maand kun je dan ook eindelijk met de pc-versie van 'next-gen GTA V' aan de slag. Net als op de huidige generatie consoles kun je mooiere graphics, meer details en de first-person view verwachten. Goed nieuws is dat begin 2015 eindelijk ook de langverwachte Grand Theft Auto Online Heists eraan komen met nieuwe missies, wapens, voertuigen en outfits. Lees zeker ook Yvo's GTA5 voor PS4 en Xbox One review en GTA Online review op onze website.

Cover image for YouTube videoGrand Theft Auto Online – Heists Trailer

Dying Light

Releasedatum: 30 januari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Eind januari komt een nieuwe zombiegame van Dead Island-ontwikkelaar Techland uit. De studio omschrijft Dying Light als een first-person survival-horrorgame met parkourelementen. In de open wereld van de door zombies geplaagde Turkse stad Urfa speelt vooral de dag- en nachtcyclus een grote rol. Vanwege te weinig kracht van de vorige generatie consoles is Dying Light op de PlayStation 3 en Xbox 360 geannuleerd. De systeemeisen van de pc-versie liegen er dan ook niet om. Er is tevens een Dying Light Season Pass. Cuisine & Cargo is de eerste van de drie uitbreidingen en komt in februari uit.

Cover image for YouTube videoDying Light - 60 kills in 60 seconds

Dynasty Warriors 8 Empires

Releasedatum: 30 januari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

UPDATE: uitgesteld tot 27 februari 2015

In de Dynasty Warriors-games strijden van oudsher drie Chinese koninkrijken om de macht in China. Dit blijkt dan ook al jarenlang de ideale setting voor hardcore hack-and-slashwerk te zijn. Dynasty Warriors 8 Empires is de derde game in de Dynasty Warriors 8-reeks. In tegenstelling tot de twee voorgaande games richt Dynasty Warriors 8 Empires zich iets meer op tactische en strategische gameplay. In dit deel heb je de keuze uit 83 personages en is het daarnaast ook mogelijk een eigen personage te creëren.

Cover image for YouTube videoDYNASTY WARRIORS 8 EMPIRES - OFFICIAL TRAILER

Life Is Strange

Releasedatum: 30 januari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In samenwerking met uitgever Square Enix brengt DONTNOD Entertainment Life Is Strange uit. Het is de tweede game van de Franse studio, die eerder de futuristische third-person action-adventure Remember Me ontwikkelde. Ook dit keer kiest de studio voor een vrouwelijk hoofdpersonage. Max onderzoekt met haar vriendin Chloe de mysterieuze verdwijning van een andere vriendin en ontdekt dat ze de tijd kan terugdraaien. Onze Britse collega's van Eurogamer omschrijven de game als 'flarden van Twin Peaks met een vleugje Heavy Rain'. Life Is Strange wordt in vijf episodes uitgebracht.

Cover image for YouTube videoLife Is Strange - Reveal Trailer (PEGI)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Blackguards 2

PS4, Xbox One, PC

Dying Light

PS4, Xbox One, PC

See 8 more
Awaiting cover image

Dying Light (cancelled)

PS3, Xbox 360

Dynasty Warriors 8 Empires

PS4, Xbox One, PS3, PlayStation Vita, PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Grim Fandango Remastered

Android, iOS, PS4, PlayStation Vita, PC, Mac, Nintendo Switch

Life is Strange

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Resident Evil

Nintendo GameCube, PS1

Saints Row 4: Re-Elected

PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Saints Row: Gat Out of Hell

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties