Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van februari

Met onder andere Evolve, The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D en The Order: 1886.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Yvo je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Evolve

Releasedatum: 10 februari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4 en Xbox One

Van uitstel komt deze maand geen afstel in de vorm van Evolve, de shooter van Turtle Rock Studios waarin samenwerking centraal staat. Je speelt als een van de vier Hunters Classes of juist als het Monster waar jacht op wordt gemaakt. In de Evolve hands-on preview van Bert en Bruce lees je hoe dat gaat. Eigenlijk zou de game vorig jaar al lanceren, maar dat kwam er niet van. Na een langere ontwikkelperiode en verscheidene bètafases hebben 2K Games en Turtle Rock Studios er alle vertrouwen in dat het goedkomt en dat Evolve nog een lang leven beschoren is, bijvoorbeeld als belangrijke speler in het eSports-circuit.

New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL

Releasedatum: 13 februari 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

Halverwege februari komt er een nieuwe spelcomputer uit, en dat is altijd spannend! Na de originele Nintendo 3DS groter uit te brengen in de vorm van de Nintendo 3DS XL en in de plattere Nintendo 2DS-variant, is Nintendo nu toe aan de definitieve versie van de handheld. Tenminste, daar gaan we even van uit. De New Nintendo 3DS en zijn XL-broer zijn sneller dankzij een betere processor en bezit over een stabielere 3D-weergave. Het belangrijkste is echter de toevoeging van de C-stick, een tweede analoge pook waarmee bijvoorbeeld de camera in 3D-games gemakkelijker te besturen is. Lees alvast de New Nintendo 3DS (XL) hands-on preview op onze site en verwacht ook spoedig de review!

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Releasedatum: 13 februari 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D is een remake van de Nintendo 64-game uit 2000 waarin je dit keer op de handheld de wereld van Termina behoed voor de neerstortende maan. De game lanceert tegelijkertijd met de New Nintendo 3DS (XL). Eén en één is natuurlijk twee, dus ligt er ook een New Nintendo 3DS XL: Majora's Mask Edition in de schappen. Houd je het echter liever bij je 'goeie ouwe' Nintendo 2DS of 3DS? Dan is er nog altijd een Special Edition van The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D met de game, stalen doosje, speldje en dubbelzijdige poster.

Monster Hunter 4 Ultimate

Releasedatum: 13 februari 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

In Monster Hunter 4 Ultimate trek je er wederom op uit om enorme monsters te verslaan en van hun overblijfselen nieuwe wapens en bepantsering in elkaar te flansen. De serie is een waar fenomeen in Japan en heeft in Europa inmiddels ook een harde kern van fanatieke spelers opgebouwd. Capcom laat je voor het eerst langs muren omhoog en opzij klimmen, waardoor de spelwereld verticaler en groter is dan voorheen. De game is dit keer ook online speelbaar met drie andere Monster Hunters. De online functie beperkte zich in het vorige deel nog voor de Wii U-versie, maar dit vierde deel is Nintendo 3DS-exclusief. Door de nauwe samenwerking met Nintendo bevat Monster Hunter 4 onder meer een Link-outfit.

Total War: Attila

Releasedatum: 17 februari 2015
Platform(s): pc, Mac

Terwijl Total War: Rome II zich nog tijdens de gloriedagen van de Romeinen afspeelde, is in de nieuwste Total War-game het verval van het Romeinse tijdperk ingezet. Als leider van de Hunnen trekt de gewetenloze Attila moordend en plunderend door het West- en Oost-Romeinse Rijk. Total War: Attila combineert turn-based met real-time strategie. Op verzoek van de fans van de serie keren stambomen en skill trees terug. Daarnaast zijn er nieuwe strategische elementen zoals straatgevechten, burgers, branden en volledige verwoestingen van nederzettingen. Onze heldhaftige krijgsheer Bruce beklom alvast zijn paard en trok zijn zwaard, wat je leest in zijn Total War: Attila preview.

Dead or Alive 5: Last Round

Releasedatum: 20 februari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Als schaars geklede dames die van wanten weten helemaal je ding is, dan zit je met de Dead or Alive-games over het algemeen wel goed. Dead or Alive 5: Last Round is de derde en tevens laatste versie van DOA5. Opvallend genoeg komt de game dit keer ook voor de pc uit. In de fighter krijg je alle inhoud en downloadbare content van Dead or Alive 5 en Dead or Alive 5: Ultimate. Maar daarnaast krijg je ook een aantal nieuwe personages, outfits en levels. Twijfel je nog? Voor de huidige generaties consoles is er dan een Dead or Alive 5: Last Round demo, waarin je een paar personages kunt uittesten.

The Order: 1886

Releasedatum: 20 februari 2015
Platform(s): PlayStation 4

In 2015 maken een aantal prominente PlayStation 4-exclusieve games hun opwachting. Een van Sony's wapenfeiten daarbij is The Order: 1886. Deze third-person shooter komt van de ontwikkelaars van de mobiele God of War-games. Een half jaar voor de oorspronkelijke lancering werd The Order: 1886 uitgesteld om zo de gemaakte beloftes te kunnen inlossen. De game speelt zich af in een alternatieve setting van Victoriaans Londen, waarbij een eeuwenoude strijd tussen mens en een half-ras centraal staat. Ready at Dawn-oprichter Ru Weerasuriya spreekt zelf over een “filmische ervaring”.

Resident Evil: Revelations 2

Releasedatum: 25 februari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360 en Xbox One

De eerste maanden van 2015 worden flink geteisterd door zombies. Zo ging Randolf al aan de slag met de Resident Evil HD Remaster review en komt deze maand ook Resident Evil: Revelations 2 uit. In het vervolg op Resident Evil: Revelations keer je wederom terug naar de roots van de serie en ligt de focus meer op survival horror dan op actie. Claire Redfield en Moira Burton (de dochter van) proberen uit een gevangenis op een verlaten eiland te ontsnappen, waarbij het vooral draait om coöperatieve gameplay. De digitale versie van Resident Evil: Revelations 2 komt in vier delen uit, waarbij wekelijks een nieuwe episode te downloaden is. Speel je liever in één ruk door? Dan is er nog een zowel digitale als fysieke Complete Edition van de game met de nodige extra's.

Dragon Ball Xenoverse

Releasedatum: 27 februari 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Dragon Ball Xenoverse is de eerste Dragon Ball-game voor de huidige generatie consoles. In tegenstelling tot de meeste games uit de reeks volgt Xenoverse niet strikt het verhaal van de animatieserie. Er wordt uiteraard wel weer een blik met bekende personages opengetrokken. Zo maken onder meer Gotenks, Vegeta, Gohan, Piccolo, Frieza en Cell hun opwachting en sluiten Omega Shenron en Super Saiyan 4 Gogeta zich voor het eerst aan. Ook is het nu mogelijk je eigen personage te creëren, waarbij je de keuze uit vijf rassen hebt. De Season Pass bestaat uit uit drie downloadbare uitbreidingen, waarvan de eerste in maart wordt verwacht. Kamehameha!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties