Skip to main content

Meest opvallende gamereleases van de maand oktober

Met o.a. Super Smash Bros. 3DS, The Evil Within en Bayonetta 2.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Super Smash Bros. 3DS

Releasedatum: 3 oktober
Platform(s): Nintendo 3DS

Mario en consorten gaan in Super Smash Bros. 3DS voor de vierde keer met elkaar op de vuist. In Japan is Nintendo's vechtgame een groot succes; binnen één weekend zijn daar meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In dit deel wordt een blik nieuwe personages opengetrokken. Onder meer Mega Man, Pac-Man en de Wii Fit Trainer stappen voor het eerst in de ring. Daarnaast is het nu ook mogelijk Mii's als speelbare vechters te importeren. Deze gemaakte personages zijn uit te wisselen tussen de 3DS- en Wii U-versie, die voor de winter van 2014 gepland staat.

Bekijk op YouTube

Middle-earth: Shadow of Mordor

Releasedatum: 3 oktober
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Komende winter draait het laatste deel van The Hobbit-trilogie in de bioscopen, maar daarvoor kun je al aan de slag met Middle-earth: Shadow of Mordor. Deze rauwe third-person action-adventure game is in handen van de makers van F.E.A.R. Het speelt zich qua verhaallijn af tussen die van The Hobbit en The Lord of the Rings. Als ranger Talion heb je een persoonlijke vendetta tegen Sauron. Met een Season Pass krijg je toegang tot exclusieve singleplayer-missies en nieuwe personages. De pc-versie ligt overigens al vanaf 30 september in de winkels, terwijl de PlayStation 3- en Xbox 360-versies uitgesteld zijn naar 21 november.

Bekijk op YouTube

Alien: Isolation

Releasedatum: 7 oktober
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Na de op zijn zachtst gezegd matige Aliens: Colonial Marines is er heel wat goed te maken. In Alien: Isolation keert de serie terug naar de roots van de eerste Alien-film. Dat betekent niet meer hersenloos hordes buitenaardse wezens neermaaien, maar met beperkte middelen uit de klauwen van androids, menselijke vijanden en de Xenomorph blijven. Er komen zelfs twee downloadbare uitbreidingen met de originele cast uit de Alien-film. Derek kroop alvast in de huid van Amanda Ripley (de dochter van) in een hands-on sessie met Alien: Isolation.

Bekijk op YouTube

Driveclub

Releasedatum: 8 oktober
Platform(s): PlayStation 4

Driveclub is een nieuwe racegame uit de stal van WRC- en MotorStorm-ontwikkelaar Evolution Studios. Het racen is gekoppeld aan sociale verbondenheid: samen met vrienden rijd je in een team tegen andere teams. Het was oorspronkelijk een exclusieve launchtitel voor de PlayStation 4, maar werd ongeveer een jaar geleden uitgesteld. Op 8 oktober rijdt de racegame dan uiteindelijk met gierende banden weg en is Driveclub tevens in verscheidene PlayStation 4-bundels verkrijgbaar. De ontwikkeling van Driveclub is echter een onstuimige rit geworden die heel wat stof heeft doen opwaaien.

Bekijk op YouTube

The Evil Within

Releasedatum: 14 oktober
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

The Evil Within belooft een survival-horror te worden die niet voor tere zieltjes is weggelegd. Je speelt als rechercheur Sebastian Castellanos en wordt wakker in een vreemde wereld vol lugubere monsters. Uitgever Bethesda zette niemand minder dan de geestelijk vader van de Resident Evil-serie op het project. Daarnaast bestaat de voice-over cast uit een aantal bekende acteurs. De game krijgt drie downloadbare uitbreidingen en een Season Pass. Of Sander tijdens de hand-on sessie met The Evil Within de game met knikkende knietjes speelde, lees je op onze website.

Bekijk op YouTube

Borderlands: The Pre-Sequel

Releasedatum: 17 oktober
Platform(s): pc, PlayStation 3, Xbox 360

Borderlands: The Pre-Sequel speelt zich zoals de naam al doet vermoeden af tussen het eerste en tweede deel van de serie. Je bent in dienst van de slechterik Handsome Jack en je hebt dit keer de keuze uit de personages Athena the Gladiator, Wilhelm the Enforcer, Nisha the Lawbringer en Fragtrap the Claptrap. Doordat je nu niet op de planeet Pandora maar op de maan Elpis verblijft, spelen zwaartekracht en zuurstof een belangrijke rol. Met een Borderlands: The Pre-Sequel Season Pass kun je de vier uitbreidingen spelen. Hoewel de cell-shaded shooter alleen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomt, lijkt een PlayStation 3- en Xbox One-versie niet uitgesloten.

Bekijk op YouTube

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth

Releasedatum: 24 oktober
Platform(s): pc

Deze maand lanceert een nieuw deel in een van de langstlopende gameseries. In Sid Meier's Civilization: Beyond Earth verlaat je Moeder Aarde om verre planeten te koloniseren en nieuwe beschavingen te stichten. Het breekt daarmee los van de historische setting van de voorgaande Civilization-games. De turn-based strategiegame wordt daarom ook wel gezien als de spirituele opvolger van Alpha Centauri uit 1999. Bij een pre-order van Sid Meier's Civilization: Beyond Earth ontvang je de Exoplanets Map Pack. De Mac-versie is uitgesteld naar een nog onbekende datum ergens in de nabije toekomst.

Bekijk op YouTube

Bayonetta 2

Releasedatum: 24 oktober
Platform(s): Wii U

Ruim vier jaar na Bayonetta komt het langverwachte vervolg op de hack-and-slash game uit. Daar waar het eerste deel nog op de PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen, is Bayonetta 2 exclusief voor de Wii U. Ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van de eerste game durft Nintendo het avontuur aan met ontwikkelaar Platinum Games. Leuk extraatje voor Wii U-bezitters is dat bij de fysieke aanschaf van Bayonetta 2 je de eerste Bayonetta als bonus krijgt. Lees hier alvast alles wat we tot dusver weten en Randolf zijn hands-on sessie met de hack-and-slash heks.

Bekijk op YouTube

Shadow Warrior

Releasedatum: 24 oktober
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Shadow Warrior is een remake van de gelijknamige cult-klassieker uit 1997. De first-person hack-and-slasher kwam vorig jaar al uit op de pc en komt na uitstel nu ook naar de PlayStation 4 en Xbox One. Ninja-huurling Lo Wang is de Japanse equivalent van Duke Nukem. Op zoek naar een mysterieuze katana genaamd Nobitsura Kage scheld, schiet en hak je jezelf een weg door hordes demonen. Het verhaal doet er echter wat minder toe; de game draait vooral om de over-the-top gore en humor.

Bekijk op YouTube

Sunset Overdrive

Releasedatum: 31 oktober
Platform(s): Xbox One

Op de laatste oktoberdag van het jaar lanceert de exclusieve Xbox One-titel Sunset Overdrive. Dit is een third-person shooter van de makers van de Spyro-, Ratchet & Clank- en Resistance-serie. Je rent, springt of glijdt door de kleurrijke open wereld van Sunset City. Op je pad knal je met absurde wapens groepen monsters aan gort. Bij de pre-order en een Season Pass van Sunset Overdrive krijg je de nodige extra's. De game komt daarbij als Xbox One-bundel, waarmee Microsoft voor het eerst een witte uitvoering van de console op de markt brengt.

Bekijk op YouTube

Read this next