Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meest opvallende gamereleases van de maand november

Met o.a. Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin's Creed Unity en Far Cry 4.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Call of Duty: Advanced Warfare

Releasedatum: 4 november 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In Call of Duty: Advanced Warfare draait het allemaal om exoskeletten, huursoldaten en … Kevin Spacey! Het is niet de eerste keer dat de serie zich in de toekomst afspeelt, maar Sledgehammer Games wil met deze game een geloofwaardige futuristische shooter nabootsen. Naast de gebruikelijke campaign- en multiplayer-modus is er ook een coöperatieve modus voor vier spelers, genaamd Exo Survival. Met de Day Zero Edition pre-order kun je zelfs al een dag voor de release spelen. Yvo heeft alvast het een en ander voor je op een rijtje gezet in zijn Call of Duty: Advanced Warfare preview.

Assassin's Creed Unity

Releasedatum: 11 november 2014
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Na de kruistochten in de Leviant, de renaissance in de Italiaanse stadsstaten, de revolutie in de Amerikaanse koloniën en piraterij in de Caraïben, neemt Ubisoft je in de nieuwste Assassin's Creed mee naar de pruikentijd. Je kruipt in Assassin's Creed Unity in de huid van Arno ten tijde van de Franse Revolutie, waarin de nodige koppen rollen. Geheel nieuw is de langverwachte co-op-modus voor vier spelers. Randolf houdt je in zijn preview van Assassin's Creed Unity op de hoogte van alles wat we tot dusver weten van de game. Buiten gestelde PlayStation 3- en Xbox 360-bezitters hoeven overigens niet te treuren: Assassin's Creed Rogue komt exclusief voor deze platformen uit.

Halo: The Master Chief Collection

Releasedatum: 11 november 2014
Platform(s): Xbox One

Halo 5: Guardians laat nog even op zich wachten, maar tot die tijd kunnen Xbox One-bezitters alvast met Master Chief aan de slag. Halo: The Master Chief Collection bevat de eerste vier delen van de serie: Halo 1: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3 en Halo 4. Tevens bevat de collectie meer dan honderd multiplayer-maps, waaronder pc-exclusieve maps uit de eerste twee delen. Tot slot krijg je toegang tot de televisieserie Halo: Nightfall en de bèta van Halo 5: Guardians.

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Releasedatum: 13 november 2014
Platform(s): pc, Mac

Tijdens de BlizzCon 2013 is de vijfde World of Warcraft-uitbreiding aangekondigd. World of Warcraft: Warlords of Draenor speelt zich af in Draenor, het land waar de Orcs oorspronkelijk vandaan komen. De uitbreiding bestaat uit nieuwe gebieden, monsters en quests, maar kent geen nieuwe rassen. Het maximale level is verhoogd van negentig naar honderd. Nieuw is dat je een eigen fort (Garisson) kan bouwen. Voor de liefhebbers is er een World of Warcraft: Warlords of Draenor Collector's Edition met de nodige extra's. Misschien toch maar even die verwijderde World of Warcraft-personages terughalen?

Grand Theft Auto V

Releasedatum: 18 november 2014
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Terwijl Lindsay Lohan en Rockstar Games in de rechtbank een vete uitvechten, komt medio november de 'next-gen GTA 5' uit. Ruim een jaar na de PlayStation 3- en Xbox 360-versie komen Michael, Franklin en Trevor naar de de PlayStation 4 en Xbox One. In de opgepoetste versie van Grand Theft Auto V zijn nieuwe features te vinden. Naast grafische verbeteringen gaat het mogelijk ook om nieuwe wapens, dieren, random events en een first-person-modus. De pc-versie van Grand Theft Auto V is uitgesteld tot 27 januari 2015.

Far Cry 4

Releasedatum: 20 november 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Het vierde deel in de Far Cry-serie speelt zich af in Kyrat, een fictieve regio in het Himalaya-gebergte. Het gebied wordt onderdrukt door een manische despoot onder de naam Pagan Min. Aan jou de taak je bergschoenen aan te trekken en hier een stokje (of in dit geval een grappling hook) voor te steken. Er is voor het eerst een co-op-modus in Far Cry 4, waarbij PlayStation-bezitters zelfs vrienden kunnen uitnodigen die de game niet in het bezit hebben. Daarnaast is er de nieuwe Arena Mode. Lees dit en meer in onze Far Cry 4: Wat we tot dusver weten artikel.

Escape Dead Island

Releasedatum: 21 november 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, Xbox 360

Voordat je in 2015 met Dead Island 2 aan de slag kunt, moet je het eerst doen met Escape Dead Island. Dit is een spin-off van de serie en speelt zich af op het door zombies geterroriseerde eiland Banoi. Daar probeert de door hallucinaties geplaagde Cliff Calo de herkomst van het virus te ontrafelen. Met een cell-shaded uiterlijk en third-person perspectief breekt de game op visueel gebied van de overige Dead Island-games. Derek speelde de zombiegame tijdens de Gamescon 2014. Wil je meer over de game weten, lees dan zijn preview van Escape Dead Island.

Dragon Age: Inquisition

Releasedatum: 21 november 2014
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Dragon Age: Inquisition is de nieuwste game van ontwikkelaar BioWare. In een burgeroorlog tussen de Templars en Mages is het aan jou om als Inquisistor de orde in Thedas te herstellen. De spelwereld is maar liefst vijf keer zo groot als die van de eerste Dragon Age. Dit is mede te danken aan de Frostbite 3-engine die onder meer is gebruikt in Battlefield 4. Er zijn een aantal vernieuwingen in Dragon Age: Inquisition, waaronder verschillende speelstijlen en een coöperatieve modus voor vier spelers. Voor de allergrootste fans is er een Dragon Age: Inquisition Inquisistor Edition barstenvol extra's, maar het is nog niet duidelijk of deze ook in de Benelux verkrijgbaar is.

LittleBigPlanet 3

Releasedatum: 26 november 2014
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4

Sackboy keert terug voor een nieuw puzzel- en platformavontuur op de PlayStation 3 en PlayStation 4. In LittleBigPlanet 3 heb je met Oddstock, Toggle en Swoop drie nieuwe vrienden erbij, met ieder unieke eigenschappen. In dit deel legt ontwikkelaar Sumo Digital vooral de nadruk op coöperatieve gameplay waarbij je met vier spelers gezamenlijk puzzels kunt oplossen. Goed nieuws is dat de game volledig compatibel is met de levels uit de twee voorgaande delen. Om het geweld van Dragon Age: Inquisition, Far Cry 4 en Escape Dead Island enigszins te ontlopen, is LittleBigPlanet 3 uitgesteld naar de laatste week van november. Tot die tijd kun je met de gratis spin-off Run Sackboy! Run! alvast exclusieve outfits vrijspelen.

Pokémon Omega Ruby & Pokémon Alpha Sapphire

Releasedatum: 28 november 2014
Platform(s): Nintendo 3DS

Pokémon Omega Ruby & Pokémon Alpha Sapphire zijn remakes van de inmiddels meer dan tien jaar oude Pokémon Ruby en Sapphire voor de Game Boy Advance. De Nintendo 3DS-heruitgave is niet zomaar een overzetting: de hele game is voor het eerst in 3D en gebruikt daarvoor de engine van Pokémon X en Y. Er zijn ook aanpassingen gedaan aan de verhaallijn, waarin nieuwe mega-evoluties centraal staan. In de beperkt verkrijgbare Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire demo ga je daar vast mee aan de slag. Pokémon-kenner Niels zette alvast de must see plekken van Hoenn op een rij, waar je overigens straks écht doorheen mag vliegen met de nieuwe vaardigheid Soar.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties