Skip to main content

Meest opvallende gamereleases van de maand december

Met o.a. The Crew, Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX en Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het begin van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

The Crew

Releasedatum: 2 december 2014
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

The Crew is een ambitieuze racegame van Ubisoft, die zich afspeelt in een open spelwereld. Terwijl je door de Verenigde Staten rijdt, onderneem je missies. In je eentje, of met een van de duizenden andere spelers die tegelijk door het land rijden. Door missies te voltooien, verdien je onderdelen voor je wagen om hem telkens krachtiger te maken. De game lijkt daarin op een MMORPG, waarin je auto je personage is. The Crew had eigenlijk al uit moeten zijn, maar werd uitgesteld. Sindsdien zijn er verschillende bètafases geweest en is de racer nu toch klaar voor lancering. Check The Crew preview van Carl om er meer over te leren. Er is ook een Season Pass voor The Crew beschikbaar. De uitbreidingen geven je nieuwe missies en wagens.

Bekijk op YouTube

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

Releasedatum: 5 december 2014
Platform(s): PlayStation 3

Het leek ruim tien jaar geleden een op zijn zachtst gezegd vreemde samenwerking tussen Disney en Square (Enix), maar groeide uit tot een succes. Terwijl de ontwikkeling van Kingdom Hearts III momenteel in volle gang is, kunnen PlayStation 3-bezitters eerst exclusief met Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX aan de slag. De game bestaat uit de HD-bewerkingen van PlayStation 2-game Kingdom Hearts II Final Mix en PlayStation Portable-game Kingdom Hearts Birth by Sleep Mix. Daarnaast bevat de game ook de cinematische video's van Nintendo DS-game Kingdom Hearts Re:coded. En ben je braaf geweest dit jaar? Wie weet laat de goedheiligman dan wel Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX Collector's Edition voor je achter op pakjesavond.

Bekijk op YouTube

Lara Croft and the Temple of Osiris

Releasedatum: 9 december 2014
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Terwijl Rise of the Tomb Raider nog even op zich laat wachten, komt in de tweede week van december de downloadbare titel Lara Croft and the Temple of Osiris uit. De spin-off van de Tomb Raider-reeks is het vervolg op Lara Croft and the Guardian of Light. De schone archeologe trekt in dit avontuur naar Egypte op zoek naar de magische staf van onderwereldgod Osiris. Ze krijgt daarbij de hulp van 'conculega' Carter Bell en de goden Horus en Isis, waardoor je de isometrische coöp-game dit keer met maximaal vier spelers speelt. Voor de fanatieke schatzoekers onder ons is er tevens de Lara Croft and the Temple of Osiris Gold Edition.

Bekijk op YouTube

Halo: Spartan Strike

Releasedatum: 12 december 2014
Platform(s): pc, Windows Phone

Halo: Spartan Strike is geen first-person shooter maar een zogenaamde twin-stick shooter waarbij je de actie van bovenaf ziet. Als opvolger van Spartan Assault is de game geoptimaliseerd voor touchscreens, maar de pc-versie is op meer traditionele manieren te besturen. Heb je zowel de pc- als de Windows Phone/tablet-versie, dan zijn je savegames over te dragen tussen de twee. Zo speel je onderweg gewoon verder waar je thuis gebleven was. 343 Industries en Vanguard Ganes beloven dertig missies met nieuwe voertuigen, wapens en vijanden. Je gaat ze te lijf op locaties die Halo-veteranen inmiddels wel kunnen dromen; van New Mombasa tot de iconische Gamma Halo-planeet. Niet genoeg Halo voor je? Op 29 december start ook de Halo 5: Guardians bèta.

Bekijk op YouTube

Elite: Dangerous

Releasedatum: 16 december 2014
Platform(s): pc

Niet veel Kickstarter-projecten zien uiteindelijk het licht, maar dat geldt gelukkig wel voor Elite: Dangerous. David Braben ontwikkelde in 1984 Elite en rondt momenteel met zijn studio Frontier Developments het langverwachte vierde deel in de serie af. In de MMO ruimtesimulatie begin je met een bescheiden ruimteschip en een handjevol credits. De volgende stap? Vliegend, handelend en vechtend de Melkweg verkennen. In ons zonnestelsel op een schaal van één op één welteverstaan, inclusief honderd tot vierhonderd sterren met ieder hun eigen planeten. De ontwikkelaar heeft de offline-versie van de game geschrapt om de reden dat die te gelimiteerd en statisch is in vergelijking met de online-modus. Een Mac-versie van Elite: Dangerous lanceert enkele maanden later.

Bekijk op YouTube

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Releasedatum: 18 december 2014
Platform(s): pc

In december sluipt Big Boss a.k.a. Snake voor het eerst in ruim vijftien jaar weer eens naar de pc. Dit keer zonder de authentieke rauwe stem van David Hayter, maar ingesproken door 24-acteur Kiefer Sutherland. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is het proloog op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, die in 2015 uitkomt. De excentrieke ontwikkelaar Hideo Kojima stuurt je in het eerste deel van de tweeluik naar een geheime militaire basis in Cuba. Benieuwd of jouw pc de game aankan? Konami heeft de systeemeisen van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes bekendgemaakt.

Bekijk op YouTube

Read this next