Skip to main content

Meest opvallende gamereleases van april

Met onder andere Xenoblade Chronicles 3D, Mortal Kombat X en Grand Theft Auto V.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Xenoblade Chronicles 3D

Releasedatum: 2 april 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

De Nintendo Wii-game Xenoblade Chronicles komt in april naar de Nintendo 3DS. Maar voordat je juichend door de huiskamer rent: de overzetting van de Xenoblade Chronicles 3D is exclusief voor de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. Deze bevatten namelijk een snellere processor die Nintendo's Japanse role-playing game wel aankan. Je handheld pimp je met een van de twee Xenoblades Chronicles 3D faceplates. Als extraatje is er ook een gratis downloadbare thuismenu-thema.

Bekijk op YouTube

Dark Souls II: Scholar of the First Sin

Releasedatum: 2 april 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Bloodborne-ontwikkelaar From Software brengt Dark Souls II naar de huidige generatie consoles. Wat is er allemaal nieuw in Dark Souls II: Scholar of the First Sin? Naast de gebruikelijke grafische verbeteringen is er op het gebied van gameplay ook het nodige aangepast. Dark Souls II: Scholar of the First Sin komt tevens met een drietal downloadbare uitbreidingen: Crown of the Sunken King, Crown of the Old Iron King en Crown of the Ivory King. Nieuwsgierig geworden? Lees dan alvast Randolfs Dark Souls II review voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk op YouTube

Mortal Kombat X

Releasedatum: 14 april 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Een nieuw deel in de bloederige Mortal Kombat-serie? Get over here! In Mortal Kombat X (spreek uit als 'eks') maken veel oude en nieuwe gezichten hun opwachting, maar dit keer met drie unieke vechtstijlen per personage. Daarnaast brengt NetherRealm Studios een aantal nieuwe modi, waaronder Living Towers en Faction Wars. En met de terugkeer van Brutalities in Mortal Kombat X vloeien weer grote hoeveelheden liters bloed. Overigens nog niet voor iedereen aangezien Mortal Kombat X is uitgesteld voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk op YouTube

Grand Theft Auto V voor pc

Releasedatum: 14 april 2015
Platform(s): pc

Na uitstel komt afstel? Niet helemaal, want het lijkt erop dat de pc-versie van Grand Theft Auto V deze maand er toch écht aankomt. Een doekje voor het bloeden voor de mensen die voor 1 februari een pre-order van Grand Theft Auto V hebben geplaatst: je krijgt in dat geval één miljoen in-game dollar en een digitale Rockstar-game naar keuze. Goed nieuws is in ieder geval dat de langverwachte GTA Online Heists eindelijk uit zijn. Check gelijk of je pc aan de systeemeisen van Grand Theft Auto V voldoet.

Bekijk op YouTube

Titan Souls

Releasedatum: 14 april 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation Vita

Eén pijl, één leven. Indie-ontwikkelaar Acid Nerve maakt het je niet bepaald gemakkelijk in Titan Souls. Je verkent een wildernis en neemt het op tegen twintig gigantische eindbazen. Gewapend met slechts één pijl en één HP draait het in de gevechten met de Titans dan ook om de juiste timing. De game wordt daarom ook wel omschreven als een mix tussen Shadow of the Colossus en Darks Souls. De releasedatum van Titan Souls staat voor pc-gamers vast op 14 april. PlayStation 4- en PlayStation Vita-bezitters zijn de volgende dag aan de beurt.

Bekijk op YouTube

Carmageddon: Reincarnation

Releasedatum: 23 april 2015
Platform(s): pc, Mac

Een rij voetgangers onder je auto prakken en vervolgens een Splatter Bonus krijgen. Het leidt bijna twee decennia geleden tot de nodige controverse, waaronder zelfs kamervragen in Nederland. Stainless Games heeft via Kickstarter voldoende centjes bij elkaar gesprokkeld voor Carmageddon: Reincarnation. Het vierde racespel in de serie heeft een Career-, Freeplay- en Multiplayermodus voor maximaal acht spelers. Op Steam Early Access kun je momenteel al achter het stuur kruipen. Een PlayStation 4- en Xbox One-versie zitten in de pijplijn, maar wanneer die uitkomen is nog niet duidelijk.

Bekijk op YouTube

Kholat

Releasedatum: 24 april 2015
Platform(s): pc, Mac

Update: uitgesteld tot 10 juni 2015.

Of Sean Bean (in tegenstelling tot de meeste van zijn rollen) levend het einde van het verhaal haalt, is in deze game nog een verrassing. Wel is duidelijk dat de Britse acteur bijna tien jaar na The Elder Scrolls IV: Oblivion dit keer zijn stem verleent aan Kholat. De op een waargebeurd verhaal gebasseerde horrorgame speelt zich 56 jaar geleden in Siberië af. Negen studenten komen daar om het leven bij Dyaltov Pass, die zich aan de voet van 'Death Mountain' bevindt. Is het een tragisch ongeluk, of zit er toch een donkere kracht achter hun dood? Het is aan jou om dit mysterie op te lossen.

Bekijk op YouTube

Read this next