Skip to main content

Meest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Bekijk op YouTube

Fallout 4

Fallout 4 is in de aanloop van de E3 2015 al officieel aangekondigd, maar is toch een van Bethesda's paradepaardjes. Producent Todd Howard komt niet alleen met een releasedatum en de free-to-play iOS-game Fallout Shelter, maar vooral ook met gameplaybeelden van de game.

Bekijk op YouTube

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

Wederom een Tom Clancy-game. En ook niet de eerste Ghost Recon. Maar met vier spelers co-op, een open spelwereld en strijden tegen de Boliviaanse drugskartel slaat de serie een nieuwe weg in.

Bekijk op YouTube

Final Fantasy 7 (remake)

Na jarenlang hopen komt het er dan toch echt van: de remake van Final Fantasy 7. De trailer laat nog niet veel zien, maar doet menig hartje van Final Fantasy-fans wel sneller kloppen.

Bekijk op YouTube

Rise of the Tomb Raider

Aan het einde van het jaar trekt Lara Craft er weer op uit voor een nieuw avontuur. Vreemd genoeg heeft niet Square Enix maar Microsoft de primeur van ruim zes minuten aan gameplaybeelden van Rise of the Tomb Raider.

Bekijk op YouTube

Horizon Zero Dawn

In de aanloop naar de E3 2015 werd al druk gespeculeerd over een nieuwe IP van Guerilla Games. Horizon Zero Dawn is een RPG in een postapocalyptische wereld met robotdinosauriërs. De Nederlandse studio wijkt hiermee volledig van de Killzone-serie af.

Bekijk op YouTube

Assassin's Creed Syndicate

Een opvallend lange CG-trailer van de nieuwste Assassin's Creed-game in Victoriaans Londen. Assassin Jacob Frye toont met verve zijn vaardigheden; van rake klappen uitdelen tot op rijdende treinen klimmen.

Bekijk op YouTube

Need for Speed

Het pimpen van je bolide keert weer helemaal terug in de Need for Speed reboot die vanaf 3 november in de winkels ligt. In de eerste gameplaybeelden sleutel je in je garage aan je sportwagen, scheur je er vervolgens mee door Ventura Bay heen en is het reputatiesysteem terug van weggeweest.

Bekijk op YouTube

Uncharted 4: A Thief's End

Het vierde Uncharted-deel werd tijdens de vorige E3-editie al geteast, dus het is geen verrassing dat Sony met nieuwe gameplaybeelden komt. Alleen nu nog even wachten tot 2016 om zelf met Nathan Drake aan de slag te gaan.

Bekijk op YouTube

Call of Duty: Black Ops 3

Geen E3 zonder Call of Duty. Opmerkelijk genoeg heeft Sony de tijdelijke exclusieve content voor de neus van Microsoft weggekaapt. Tijdens zijn persconferentie toont Sony gameplay van zowel de singleplayer als de multiplayer.

Bekijk op YouTube

Dishonored 2

Je kon er je geld op zetten: de aankondiging van het vervolg op Dishonored tijdens Bethesda's persconferentie. In de eerste trailer van Dishonored 2 zijn nog geen gameplaybeelden te zien, maar is wel duidelijk dat naast Crovo ook Emily Kaldwin speelbaar is.

Bekijk op YouTube

The Last Guardian

Tijdens de E3 van 2009 werd de nieuwe game van Team Ico getoond: The Last Guardian. Maar toen was het jarenlang heel stil rondom de game. Zo stil dat de hoop op een release inmiddels vervlogen is … totdat de Sony E3 2015-show begint.

Bekijk op YouTube

Hitman

Aan het einde van het jaar mag je je hoofd weer kaal scheren en je Hardballers van zolder halen. Agent 47 keert namelijk terug met een lijstje vol namen. Met een sandbox-wereld waarin doelwitten slechts voor een beperkte tijd verschijnen, kiest IO Interactive voor een andere aanpak.

Bekijk op YouTube

Mirror's Edge Catalyst

In de week voor de E3 is de nieuwe Mirror's Edge als Mirror's Edge Catalyst aangekondigd. De prequel vertelt meer over de oorsprong van Faith en draait weer volledig om rennen, klimmen en vechten. Ook is er inmiddels een releasedatum bekend: 26 februari 2016.

Bekijk op YouTube

Star Wars Battlefront

Het einde van het jaar komt niet alleen een nieuwe Star Wars-film uit, maar ook Star Wars Battlefront. Wat kun je onder meer verwachten in de gameplaytrailer... X-wings? Check. AT-AT? Check. Darth Vader? Check!

Bekijk op YouTube

Deus Ex: Mankind Divided

Misschien niet zo episch als de trailer van Deus Ex: Human Revolution, maar de eerste in-game beelden van Deus Ex: Mankind Divided stellen je geduld behoorlijk op proef. De game komt namelijk pas in 2016 uit.

Bekijk op YouTube

Halo 5: Guardians

Microsoft opent zijn persconferentie met een uitgebreide blik op de singleplayercampagne van Halo 5: Guardians. Of nou ja, singleplayer... vier man spelen er tegelijk de online co-op modus.

Bekijk op YouTube

Dark Souls 3

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is duidelijk dat Dark Souls 3 echt in ontwikkeling is en lanceert in 2016. Onderstaande trailer zet vooral de toon, want gameplay maakt er geen deel van uit.

Bekijk op YouTube

Kingdom Hearts 3

Een releasedatum blijft nog altijd uit, maar tijdens de E3 wordt wel nieuwe gameplay van Kingdom Hearts 3 vertoond. Dit keer is de sprookjeswereld van Rapunzel nieuw.

Bekijk op YouTube

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

De 40 minuten durende trailer van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is bijna geen trailer meer te noemen, maar haast een korte film. Nou ja, dat past ook wel bij de game! Pak de chips en cola er maar vast bij.

Bekijk op YouTube

Gears 4

Black Tusk heet voortaan The Coalition en Gears of War 4 heet voortaan 'gewoon' Gears 4. Bekijk hieronder de eerste gameplay.

Bekijk op YouTube

Cuphead

Naast alle bombast van de AAA-games is er dit jaar ook weer ruimte voor indiegames, opvallend genoeg voornamelijk bij Microsoft. Cuphead steelt daar de show dankzij de grafische stijl, die je in een ouderwetse Disney-cartoon doet wanen.

Bekijk op YouTube

ReCore

Niet elke game in Microsofts persconferentie is een vervolg, zo bewijst ReCore. Er is weinig over de game bekend, maar sommige medewerkers maakten eerder Metroid Prime. Toch niet de minste game.

Bekijk op YouTube

Mass Effect Andromeda

Als je héél goed oplet in onderstaande trailer, zie je héél even de Mako voorbij scheuren. Mass Effect 4 heet nu Mass Effect Andromeda, maar veel meer is er niet bekendgemaakt.

Bekijk op YouTube

World of Final Fantasy

World of Final Fantasy raakt een beetje ondergesneeuwd door de daaropvolgende aankondiging van de Final Fantasy 7 remake, maar toch belooft de game met zijn turn-based gevechten je een nostalgisch RPG-avontuur. Tevens één van de weinige echt nieuwe PlayStation Vita-games op de E3 van 2015.

Bekijk op YouTube

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

The Legend of Zelda voor de Wii U ontbreekt dit jaar, maar Nintendo kondigt wel een hele nieuwe Zelda-game aan in de vorm van Tri Force Heroes. De game is met twee anderen samen te spelen op de Nintendo 3DS.

Bekijk op YouTube

Star Fox Zero

Star Fox Zero is de game waar Shigeru Miyamoto momenteel het drukst mee bezig is. Vandaar ook een uitgebreide eerste blik op de gameplay van de Wii U-exclusive.

Bekijk op YouTube

Just Cause 3

De chaos en explosies in Just Cause 3 worden in deze trailer aan elkaar gepraat door een bijzonder saaie vertelstem, maar toch wordt er een goed beeld gegeven van wat je straks allemaal in de actiegame kan.

Bekijk op YouTube

Nier New Project

Wie had dat gedacht, een nieuwe Nier? Square Enix brengt de nichetitel terug voor een vervolg, waar veel mensen aan werken die destijds ook de eerste Nier maakten.

Bekijk op YouTube

Read this next