Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meerdere rechtszaken rond 'gestolen danspasjes' in Fortnite

Mag ik deze dans van u?

Verschillende artiesten klagen Epic Games aan om de danspasjes die in Fortnite te koop zijn. Volgens hen heeft de ontwikkelaar nooit om toestemming gevraagd en verdient de studio er veel geld mee, terwijl de bedenkers van de dansmoves niet gecompenseerd worden.

Zo is er de Amerikaanse rapper 2 Milly. Zijn Milly Rock komt overeen met de Swipe It-emote in Fortnite. De Fresh-emote komt een-op-een overeen met de danspasjes van acteur Alfonso Ribeiro, beter bekend als Carlton in The Fresh Prince of Bel-Air. De move wordt dan ook wel 'The Carlton' genoemd.

Tot slot is er nog internetpersoonlijkheid Backpack Kid. Ook hij onderneemt actie tegen Epic Games, in zijn geval om The Floss. Eerder spraken tevens andere sterren zich over de kwestie uit. Acteur Donald Faison gaf aan dat de standaard dansmove gestolen was uit de serie Scrubs, waar hij de dans uitvoerde als Turk.

De vraag is nu of de artiesten van de rechter gelijk kan krijgen. In dat geval is Epic Games hen nog een hoop misgelopen inkomsten verschuldigd. Volgens de Amerikaanse wet vallen danspasjes zelf niet onder het auteursrecht, maar uitgebreide choreografie wel.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties