Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer Sonic the Hedgehog in 2013

Sega nog niet klaar met blauwe mascotte.

Sega is van plan in 2013 nieuwe Sonic the Hedgehog games uit te geven. Dat vertelde Sissel Henno van de Europese Sega tak aan het Britse tijdschrift Toys 'n' Playthings.

"Volgend jaar is er een grote focus op het uitbreiden van Sonic speelgoed in Europa," aldus Henno. "Er staan verschillende downloadbare titels en een fysieke game met doosje in de planning. Dat biedt een hoop kansen om marketing campagnes te verbinden tussen games en merchandise."

De blauwe egel, die al sinds 1991 de mascotte is van Sega, heeft een zware weg achter de rug maar boert de laatste tijd weer goed. De afgelopen tijd kwamen Sonic Legends, Sonic Generations en Sonic the Hedgehog 4: Episode I en 2 uit, die allemaal goed scoorden. Het is dus niet zo verwonderlijk dat Sega op dat succes voort wil bouwen. Dit jaar is Sonic nog te zien in Sonic & All-Stars Racing Transformed, die zo'n beetje op alle denkbare platformen uitkomt.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties