Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer retrospect inzake Final Fantasy XIII

Over geschapte DLC en mogelijke sequels.

Zoals al gedaan werd met andere Final Fantasy titels, kreeg Final Fantasy XIII onlangs zijn eigen 'Ultimania Omega' boek in Japan. Het boek bevat interviews en 'achter de schermen' discussies met het ontwikkelingsteam die nieuwe, interessante details blootleggen.

Het team had DLC gepland voor Final Fantasy XIII, genaamd 'Seventh Ark'. Oorspronkelijk ging de downloadbare inhoud al bij de game zelf zitten, maar het werd er uit gehaald toen het hectische ontwikkelingsschema van de game begon op te lopen. Het gebied zou toegankelijk worden via de derde wrap gate in Orphan's Cradle.

Helaas, nadat technische problemen de kop op staken, inclusief diegene die voortkwamen uit het feit dat PS3 en Xbox 360 gebruik maken van verschillende downloadplatformen, besloot de team het project te stoppen. Daarbovenop geloofde het team niet dat de inhoud de verwachtingen zou waarmaken. Het boek bevat ook twee beelden die de onafgewerkte versie van de geschrapte locatie weergeven.

Staat ook nog in het boek: producer Yoshinori Kitase raakt het onderwerp aan van een potentiële Final Fantasy XIII sequel. Hij zei dat als de vraag er was, het wel eens waarheid zou kunnen worden. Momenteel, echter, werkt het team al aan een ander project. Kitase wil dat ze op termijn de mogelijkheid hebben om elke twee jaar een nieuwe game uit te brengen. Dat zou nog eens een leuke verandering zijn ten opzichte van het halve decennium dat FF XIII opslorpte.

Spijtig van die DLC, maar als het team zelf er al geen vertrouwen in heeft, was een vlugge dood waarschijnlijk de beste keuze. Wat de Final Fantasy XIII sequel betreft... Willen we nu ECHT nog eens een titel à la Final Fantasy X-2?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Final Fantasy XIII

Video Game

Related topics
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties