Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer Nederlanders gamen dan Belgen

Wij spelen wel voor langere tijd.

Uit een onderzoek door Today's Gamers afgenomen bij 13.000 internetgebruikers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, de VS, Nederland en België is gebleken dat Amerikanen het langst en het meest games spelen. Maar liefst 87 procent van de mannelijke respondenten heeft aangegeven dat ze videogames spelen, en dat doen ze 11,5 uur per week. Opmerkelijk is ook dat 80 procent van de vrouwen gemiddeld zo'n 8,7 uur tijd doorbrengt met het spelen van spelletjes.

Binnen België liggen de cijfers wat anders. Bij ons gamet 68 procent van de mannen die aan het onderzoek hebben meegedaan, terwijl ook 66 procent van de vrouwen zich op de PC of consoles ontspannen. Mannen spelen gemiddeld net geen zes uur per week, en vrouwen kunnen zo'n 4,8 uur per week vrijmaken om te gamen.

In Nederland liggen de percentages net wat hoger. Bij mannen is 71 procent niet vies van een digitaal spelletje, terwijl ook 68 procent van de vrouwen games speelt. De hoeveelheid uren die ze met hun hobby doorbrengen ligt wel wat lager. Mannen spelen 4,8 uur per week, vrouwen 3,4 uur.

Het onderzoek moet spijtig genoeg meteen met een korrel zout genomen worden doordat het hier enkel gaat om mensen die via het internet te maken kregen met de vragen. Het aantal internetgebruikers dat gamet ligt beduidend hoger dan wanneer dit onderzoek afgenomen zou zijn bij mensen in de straat.

Reacties