Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info verhaal The Last of Us bekend

Wordt een op zichzelf staand verhaal zonder cliffhangers of losse eindjes.

Naughty Dog toonde The Last of Us voor het eerst op de Video Game Award van 2011 twee maanden geleden en verkondigde trots dat ze met deze game het narratief in een videogame naar een hoger niveau willen tillen. Desondanks weigerde Naughty Dog veel info vrij te geven over de game.

Tot nu dan. In een gesprek met Game Informer vertellen regisseur Bruce Straley en creative director Neil Druckmann voor het eerst wat meer over wat er nu precies aan de hand is met Joel en Ellie.

The Last of Us vindt twintig jaar na een pandemie plaats. De wereldpopulatie werd gedecimeerd en de weinige overlevers hokken samen in veilige zones die onder controle staan van het leger. Het is er geen prettig verblijven. Inwoners worden voor het minste geëxecuteerd en zodra iemand besmet raakt met het virus wordt deze geëuthanaseerd. Levensmiddelen raken uitgeput en de mensheid ziet zijn einde stilaan naderen. Dat regelmatig groepen van geïnfecteerde mensen de kampen aanvallen helpt ook niet.

Hoofdpersonage van The Last of Us is Joel, een handelaar in zijn veertiger jaren. Een vriend van hem verzoekt hem de 17-jarige Ellie de stad uit te smokkelen. Ze heeft namelijk iets mispeuterd en wil een straf van het strenge militaire regime ontwijken.

Hun plannetje wordt echter al snel ontdekt en Joel en Ellie zijn al snel op zichzelf aangewezen. Ze starten een tocht naar een oude vriend van Joel die op zichzelf leeft in de onveilige gebieden waar geïnfecteerden het voor het zeggen hebben.

Druckmann staat er echter op dat niet alles is wat het lijkt. Wel beloven ze dat de game niet zal eindigen in een cliffhanger. "We kunnen nu al zeggen dat we niet willen dat het eindigt met een cliffhanger. We hebben het niet graag wanneer games dat doen. Het moet allesomvattend zijn. Als de game het goed doet en mensen willen meer, dan zien we wel voor een sequel."

Er is momenteel nog geen lanceerdatum bekend voor The Last of Us.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties