Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info rond Skyrim-uitbreiding Dawnguard opgedoken

Terugkeer naar Oblivion en meer!

Zonet werd er nog wat lekkers gelekt: info en screens van de Dawnguard uitbreiding van Skyrim. Allereerst de info:

Net zoals bij de civil war sidequest in Skyrim zal je in Dawnguard kunnen kiezen uit twee facties die elkaar gedurende de uitbreiding bevechten. Langs de ene kant zijn er de vampiers, langs de andere de vampierenjagers. Elke factie krijgt zijn eigen vaardigheden, wapens, fort en natuurlijk verhaallijn.

Het zal ook mogelijk zijn om te veranderen in een vampier. Dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Net zoals in Oblivion worden wachters vijandig als ze een vampier zien en heeft een vampier een drang naar bloed. Er zijn natuurlijk ook pluspunten aan het vampierenbestaan zoals nieuwe spreuken of vaardigheden en het Draculagewijs veranderen in een zwerm vleermuizen. Ook de weerwolven krijgen extra krachten. Zij zullen bijvoorbeeld hun roedel kunnen aanroepen.

Er werden ook nieuwe draken toegevoegd die voor een grotere uitdaging zullen zorgen dan de sterkste vliegende hagedissen die zich momenteel in Skyrim bevinden.

De terugkeer naar Oblivion werd ook bevestigd (niet te verwarren met de provincie Tamriel waar Oblivion zich afspeelt). Een deel van de verhaallijn zou zich in dit helse rijk uit de vorige Elder Scrolls afspelen.

Spelers die de tronie van hun personage willen aanpassen kunnen terecht in Riften, waar een personage wordt toegevoegd dat je in staat zal stellen om je aangezicht volledig te herbouwen.

De uitbreiding is geschikt voor spelers die minstens level 15 behaalden in het originele spel. Sterkere spelers hoeven niet te vrezen, want de vijanden zullen sowieso op jouw level zijn afgestemd.

De Xbox 360 bezitters zullen deze zomer als eerste aan de slag kunnen met de uitbreiding. Enkele maanden later komt Dawnguard ook naar PC en PS3.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties