Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info rond Far Cry 3: Blood Dragon opgedoken [update]

Update: Nieuwe screenshots en eerste gameplaybeelden gelekt!

Update: een onbekende heeft nog wat extra afbeeldingen en twee gameplayfilmpjes gelekt. Uit de afbeeldingen valt op te maken dat de game gebruikt maakt van pixelart cutscenes en dat er een volledig nieuw eiland werd uitgetekend waar je weer totaal los op mag gaan. Verschillende diersoorten die je kan opjagen voor hun pels keren ook weer terug.

Het filmpje werd door Ubisoft in alle haast van Youtube gehaald, maar aan Eurogamer's videonetwerk kunnen ze gelukkig niet komen. Onderstaand filmpje is echter slechts een voorproefje. Voor het volledige werk moet je hier (Most Retarded Tutorial Ever) en hier (Fucking Dragons) zijn. De parallellen met basisgame Far Cry 3 zijn erg snel getrokken. Op die fluo-draak na, dan.

Origineel bericht: Het is wederom Xbox.com die licht werpt op een mysterieuze titel. Na de onthulling van Battlefield 4's release date heeft de site nu ook info vrijgegeven rond de nog onaangekondigde Far Cry 3: Blood Dragon.

Ook nu verraadt Microsoft als eerste de release date van de titel. Vanaf 1 mei zal je aan de slag kunnen met de spin-off op Xbox 360, PS3 en PC.

Daarnaast zal Michael Biehn, een acteur die onder meer in Terminator en Aliens meespeelde, zijn stem verlenen aan op zijn minst één personage in de game. Waarschijnlijk gaat het om protagonist Rex Colt die een leger cyborgs moet verslaan.

In een paragraaf staat ook beschreven wat je kan verwachten van de game. Zo zal de game plaatsvinden in een dystopisch 2007 (die setting wordt de dag van vandaag veel te weinig gebruikt). In deze "VHS-visie van de toekomst" zal je "het meisje moeten redden, de slechteriken doden en de wereld redden".

Waar de link ligt met Far Cry 3 is nog niet helemaal duidelijk, maar dat Blood Dragon een aparte game wordt, staat zo goed als vast. Je hebt trouwens de originele game niet nodig om van Blood Dragon te kunnen genieten. Een gevulde portemonnee volstaat.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties