Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info over WoW: Cataclysm duikt op

Blizzard lijkt alles overhoop te gooien.

Toen Blizzard voor het eerst beelden van de derde WoW-uitbreiding, genaamd Cataclysm, op de BlizzCon (en gelijktijdig op de GamesCom te Keulen) liet zien viel de mond van menig gamer spontaan open. Alles wat we tot nu toe als een constante in de wereld van Warcraft hebben aangenomen lijkt te veranderen. Blizzard zelf ziet de komst van Cataclysm als de introductie van WoW 2.0, al zullen ze dat nooit met zoveel woorden zeggen.

De Britse editie van PC Gamer kreeg zopas de mogelijkheid om wat grondiger te kijken naar de aankomende expansion, en wij bieden jullie hun bevindingen aan in een handig nieuwsbericht. Goed van ons, toch?

Zo hebben de redacteurs bij het Engelstalige blad mogen kennis maken met de eerste vijf levels waarmee je te maken zult krijgen als een Goblin, of als een Worgen - de twee nieuwe rassen die men zal introduceren met Cataclysm. Spelers die als een Worgen door het leven gaan zullen hun eerste stapjes in WoW zetten in de vorm van een flashback. Ze spelen een mens die deel uitmaakt van de separatistische staat Gilneas. Onder leiding van een personage dat Crawley heet zullen ze zich uiteindelijk aansluiten bij The Alliance. Vervolgens krijg je te maken met de vloek van de Worgen en het spel springt een jaar vooruit, terwijl de speler door het leven gaat als een getransformeerde weerwolf.

De Goblins gaan van start als zakenlui in Kezan, een stad gelegen op een eiland. Volgens PC Gamer zullen de eerste vijf levels bij dit ras spelen als een soort van parodie op Grand Theft Auto, compleet met missies waarbij je personen een bezoekje moet brengen die schulden hebben gemaakt. Ook moet je deelnemen aan een match American football - maar dan met robots - en moet je een "hete secretaresse" verleiden. Eens de Cataclysm ten tonele komt barst er een vulkaan uit waardoor alle Goblins het eiland moeten verlaten.

Ook mocht PC Gamer van op de eerste rij aanschouwen hoe belangrijke steden zullen transformeren eens de expansie beschikbaar is. Zo zal de leiding van Orgrimmar bijvoorbeeld doorgegeven worden aan Garrosh Hellscream die alle Undead, Blood Elves, Goblins en Trolls liever uit de stad van de Orcs wil. "Gorrash denkt dat deze rassen waardeloos zijn wanneer het hart van Orgrimmar verdediging nodig zal hebben", aldus WoW-producer J Allen Brack.

Ook Azshara, een minder populaire regio bij ervaren WoW-spelers, zal er volledig anders gaan uitzien. De omgeving zal een uiting worden van de technisch superieure Goblins. Er zal een nieuwe stad te vinden zijn, een Goblin-versie van Mount Rushmore, en de kustlijn zal er vanuit de ruimte uitzien als het symbool van The Horde...handig voor alle spelers die toegang hebben tot een 'spaceship flying mount'.

Grafisch zal men de nieuwe toeters en bellen die men introduceerde in Northrend - het continent dat Blizzard toevoegde in Wrath of the Lich King - ook gaan toepassen in geheel Azeroth. Of Blizzard reeds bestaande vijanden zal voorzien van een nieuw uiterlijk hangt af van de hoeveelheid tijd de ontwikkelaar daar nog voor heeft.

We verwachten dat World of Warcraft: Cataclysm ergens rond het einde van volgend jaar beschikbaar zal zijn, maar met Blizzard weet je dat natuurlijk nooit helemaal zeker.

Reacties