Skip to main content

Meer info over Pokémon X en Y bekend na Q & A

Horde encounters, Sky battles, Player Search System en drie nieuwe Pokémon.

Tijdens een vragensessie met Game Freak's Junichi Masuda en Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, is er meer info onthuld over de volgende generatie Pokémon games: Pokémon X en Y.

Allereerst werd een nieuw systeem getoond waarmee het makkelijker zou worden om andere (menselijke) trainers van over de hele wereld te vinden: het Player Search System. Zo wordt het simpeler om met anderen te ruilen en te vechten. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, werd niet uitgelegd.

Daarnaast werden twee nieuwe soorten van gevechten voorgesteld. De eerste heet Horde Encounter. Tijdens je doortocht in de Kalos regio is het mogelijk dat je tegen vijf wilde Pokémon tegelijkertijd komt te staan. Jij mag echter slechts één van jouw Pokémon gebruiken. Daarom is het belangrijk om je Pokémon aanvallen te leren die verscheidene vijanden raken. Anders zou je wel eens overrompeld kunnen worden. Pokémon die je in groep kunnen aanvallen zijn onder meer Houndour, Axew, Tauros en Miltank. Wie deze gevechten overleeft, krijgt extra veel ervaringspunten als beloning.

Het andere nieuwe gevechttype is de Sky Battle. Zoals de naam al doet uitwijzen spelen deze gevechten zich in de lucht af. Je zal door bepaalde trainers worden uitgedaagd voor dit soort gevechten waar enkel vliegende Pokémon kunnen deelnemen. Naast Flying-types, kunnen ook Dragon en Ghost Pokémon deelnemen.

Tenslotte werden er ook drie nieuwe monsters onthuld. De eerste heet Clauncher, een kreeftachtige Pokémon van het Water type. Deze jongen heeft een sterke klauw die krachtige projectielen kan afschieten en zelfs stenen kan vermorzelen. Hij leert Crabhammer, een aanval die een grote kans heeft om een critical hit te scoren.

Daarnaast is er Talonflame, een Fire- en Flying-type en de evolutie van Fletchling. Deze erg snelle vogel kan naast een boel vuuraanvallen ook Brave Bird leren. Deze erg sterke move eist echter ook zijn tol op Talonflame zelf.

De derde en laatste nieuwe Pokémon heet Skrelp. Dit rottend stuk zeewier is van het Water- en Poison-type. Hij wacht af tot zijn prooi langzwemt, waarna hij hen vergiftigt. Deze ongure jongen kent de vergiftigende aanval Sludge Bomb.

Gisteren raakte onder andere bekend dat de game vanaf 12 november beschikbaar zal zijn voor 3DS

Bekijk op YouTube

Read this next