Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info over Okami-sequel voor DS

Zowel goed, als slecht nieuws.

Eergisteren wist Famitsu, het Japanse gameblad, te bevestigen dat er een vervolg op Okami in de maak is. Het PS2-klassieker wist in 2007 heel wat positieve reacties los te maken bij de gespecialiseerde pers, maar een groot succes werd het spel niet.

Capcom wil daar met Okamiden: Chiisaki Taiyo, zoals het spel in Japan zal heten, verandering in brengen en hoopt dat door het spel voor de DS te ontwikkelen een groter publiek kennis zal maken met de wereld van Okami. De gameplay zal vergelijkbaar zijn met die uit het origineel, al zal verven met de in-game brush een stuk natuurlijk verlopen doordat je een stylus in de hand hebt.

Minder goed nieuws is dat Hideki Kamiya niet meewerkt aan de ontwikkeling van Okamiden. Deze man deed dienst als de ontwerper binnen het team achter Okami, maar heeft Capcom een tijdje terug verlaten. De fakkel wordt overgenomen door Motohide Eshiro, die als producent verantwoordelijk is voor Ace Attorney Investigations. Hij zal bijgestaan worden door Kuniomi Matsushita die wel al ervaring heeft met de Okami-reeks gezien hij als regisseur heeft meegewerkt aan de Wii-port van het spel.

Okamiden: Chiisaki Taiyo is ondertussen voor vijfentwintig procent klaar en zal in de loop van 2010 op de markt verschijnen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen