Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info over Epic Mickey duikt op

"Spel draait rond artwork en denkwerk".

Gisteren lieten we jullie weten dat Epic Mickey, het spel waaraan Warren Spector en Juction Point werken, exclusief voor de Wii uitgebracht zou worden in de loop van 2010. Vandaag mogen we jullie wat meer nieuws brengen over de inhoud van het spel.

Epic Mickey zal draaien rond vergeten personages en tekenfilms van Disney. Wanneer mensen het bestaan ervan vergeten verdwijnen deze dingen naar een donkere wereld waarin machines en bittere persoonlijkheden alles voor het zeggen hebben. Binnen deze wereld staat Oswald the Rabbit aan het hoofd van de samenleving. Oswald is het eerste personage dat Disney ooit bedacht, lang voordat Mickey Mouse het licht zag. Het overgrote merendeel van de bevolking is Oswald al lang vergeten, en dat heeft hem bitter gemaakt. Het konijn is met andere woorden uit op wraak en heeft het op mascotte Mickey gemunt.

Oswald roept daarom de hulp in van The Phantom Blot, een gezworen vijand van Mickey Mouse. Dit personage gaat vervolgens de wereld van Disney vervuilen met een zwarte smurrie, en het is aan Mickey om alles terug kleur te geven en de vrede terug te brengen.

Men heeft voor de Wii gekozen omdat Mickey voortdurend gebruik zal maken van een aantal voorwerpen die het natuurlijkst aanvoelen met een Wiimote in de hand van de speler. De muis heeft namelijk verfborstels, gommen, verdunner, penselen en ander artistiek gereedschap bij zich dat allemaal gebruikt moet worden door bewegingen te maken met de Wii-afstandsbediening.

Mickey moet zichzelf een weg banen door levels door voorwerpen weg te wissen, te repareren door dingen bij te schilderen en de juiste kleur te geven aan voorwerpen. "Epic Mickey draait rond kunst, en rond nadenken", zo liet aan anonieme bron bij Disney weten. Het ziet er met andere woorden naar uit dat er aardig wat puzzels in het spel te vinden zullen zijn. Bovendien geeft diezelfde bron aan de Mickey "voor het eerst in jaren een makeover krijgt". Hoe de muis eruit zal zien is nog niet geweten, maar blijkbaar zal hij er "aardig retro uitzien".

Ons lijkt Epic Mickey een mix te worden van de gameplay uit Okami, de diepgang van Kingdom Hearts, en dat overgoten met een sausje waar elke liefhebber van Disney het warm van zal krijgen. Bekijk zeker ook de artwork rond het spel!

Reacties