Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info Dissidia 2

Platform en nieuwe personages.

Dissidia: Final Fantasy was een verfrissende RPG/fighting game die bij Eurogamer ging lopen met een welverdiende 8. De game werd door zowel critici als fans goed onthaald en dat was reden genoeg voor Square-Enix om er een vervolg uit te persen: Dissidia Duodecim: Final Fantasy. Dat is allemaal oud nieuws, dit echter niet:

Om te beginnen: ja, de sequel komt opnieuw uit voor de PSP. Het viel te verwachten, maar zij die hoopten op een HD PS3-versie: helaas. Verder zijn ook al twee nieuwe namen bekend onder de vechtersbazen. Enerzijds hebben we Kain Highwind (de fan-favoriet Dragoon uit FF IV) en Lightning (de vrouwelijke protagonist uit FF XIII).

Nu gaat het gerucht dat ook Vaan (de ietwat nichterige, mannelijke protagonist uit FF XII) zijn opwachting zal maken. Het lijkt natuurlijk logisch, in de eerste Dissidia deden al de grootste pro- en antagonisten mee uit Final Fantasy I tot en met X. Met Lightning uit FF XIII erbij, waarom geen Vaan? Een goed argument, maar er we hebben nog meer bewijs om het idee te ondersteunen. Bobby Ender, de man achter de Engelse stem van Vaan, had in mei al een bericht vrijgegeven dat hij opnieuw zijn rol moest opnemen in een opkomende Final Fantasy game. Wel, voorlopig is er nog geen nieuws van een nieuwe Final Fantasy XII titel, dus alles wijst naar de nieuwe Dissidia.

De release datum voor Japan staat op lente 2011. Square-Enix heeft nog geen datum aangekondigd voor Europa of Amerika.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties