Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer geruchten over Project Cafe

Opvolger Wii heet Stream?

Net wanneer Shigeru Miyamoto zegt dat jeniet alles moet geloven wat je leest duiken er nieuwe geruchten op over de opvolger van de Wii. Ditmaal komt de informatie van betrouwbare bron van IGN.

Volgens de bron kost de nieuwe console tussen de $350 en $400 om te maken en wordt het apparaat geproduceerd door het Taiwanese Foxconn. De console zou al vanaf oktober de fabriek kunnen verlaten, wat betekent dat de 'Wii 2' al in november in de winkels zou kunnen liggen.

Het is echter goed mogelijk dat Nintendo de console pas aan het begin van 2012 uitbrengt om zo voldoende machines op voorraad te hebben en ontwikkelaars de kans te geven om meer titels te maken. Het is dan ook mogelijk dat "de winkelprijs van het systeem verlaagd wordt met lagere winstmarges om de prijs zo aantrekkelijker te maken".

De bron wist verder te melden dat "het systeem gebaseerd" is op de R700 GPU architectuur van AMD, niet op de AMD Fusion technologie zoals eerder gedacht werd en daarmee betere prestaties zou leveren dan de NVIDIA 7800GTX-processor van de PS3.

Net zoals de Xbox 360 zal de CPU van het apparaat echter een custom triple-core IBM PowerPC chipset zijn, maar de clocksnelheden zal sneller zijn. De console zal 1080p ondersteunen, wellicht met de mogelijkheid om stereoscopisch 3D te gebruiken.

Daarnaast zou het apparaat ongeveer even groot zijn als de originele Xbox 360 en lijken op een gemoderniseerde versie van de SNES. De bron bestigde verder dat de controllers geïntegreerde touchscreens hebben en de mogelijkheid hebben om games naar elke controller te streamen.

Een mogelijke naam voor het apparaat zou Stream zijn, echter dit is een van vele opties.

Tsja, wat moeten we er allemaal van geloven. Hopelijk komt er meer duidelijkheid op de E3.

Getagged als

Reacties