Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer details over Doom reboot bekend

Double jumps, melee gevechten en geen regenererende health.

Ontwikkelaar id Software onthult enkele nieuwe details betreft de Doom reboot. Dit deed het bedrijf tijdens QuakeCon 2014.

Het beeldmateriaal dat id Software toonde, was exclusief voor de bezoekers van het evenement. Wel is bekend dat de first-person shooter uitkomt op pc, PlayStation 4 en Xbox One en draait op de id Tech 6 engine.

Verder is bekend gemaakt dat je in Doom gebruik kan maken van double jumps. De multiplayer-sessies zijn snel en competitief. Daarbij gebruik je een wapensysteem waarmee via een circulair menu je arsenaal bekijkt. Er zit geen limiet aan het aantal wapens dat je kan dragen.

Ook brengt id Software de bekende shotgun, kettingzaag, raketwerper en plasma-rifle uit de vroegere Doom games terug naar de reboot. De game bevat geen regenererende health. Volgens ontwikkelaar Geof Keighley zijn melee gevechten een groot onderdeel van de gameplay.

Doom is te spelen op 60 frames per seconde met een beeldresolutie van 1080p. Een release datum voor de game is nog onbekend.

Update: tijdens E3 2015 werden de eerste Doom singleplayer gameplay beelden en Doom trailer getoond.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties