Skip to main content

Meer details over de PlayStation 4

DualShock 4 laadt in standby, sociale aspecten uitgelicht.

Tijdens de Game Developers Conference 2013 verduidelijkte Sony enkele details van de PlayStation 4. Chris Norden (senior staff engineer bij Sony) vertelde over enkele PS4 randvoorwerpen als de DualShock 4 controller alsmede over online en sociale aspecten van Sony's aankomende console.

Norden begon met enkele hardware nieuwtjes. De blu-ray speler van de PlayStation 4 draait drie maal zo snel als haar voorganger. De DualShock 4 controller heeft verbeterde vibratie en een kleinere 'dode zone,' het gebied in het midden van de controller waar sensoren geen beweging waarnemen. Elke PS4 console wordt geleverd met een headset - om het online aspect te stimuleren - en de DualShock 4 laadt op wanneer de console in standby modus verkeert. De kleur op de controller geeft het nummer van de speler aan: blauw staat voor speler een, rood voor twee, groen voor drie en roze voor speler vier.

Op de PS4 gebruiken spelers twee IDs: een PSN ID (bijvoorbeeld een schermnaam) en voor- en achternamen die verbonden kunnen worden via Facebook. Spelers kunnen vrienden zoeken met behulp van echte namen. Echte namen worden echter niet standaard gebruikt. Het maximale aantal spelers in de vriendenlijst stijgt ten opzichte van de 100 op de PS3. Een screenshot neem je door de share-knop ingedrukt te houden. Ten slotte, indien spelers meekijken wanneer iemand anders een spel speelt, hebben ze de mogelijkheid commentaar te sturen.

De DualShock 4 controller.

Read this next