Skip to main content

Meer dan 500 missies in Grand Theft Auto Online

Rockstar detailleert de online modus van GTA V.

Grand Theft Auto Online speelt zich af na de campagne van Grand Theft Auto V en omvat meer dan vijfhonderd missies. Dat vertelt ontwikkelaar Rockstar in de nieuwste uitgave van Game Informer (via CVG).

Bijna alle activiteiten uit de singleplayer kun je ook online spelen. Zo kun je banken overvallen, auto's stelen, tegen elkaar racen en schuilplaatsen van bendeleden aanvallen. Vredelievendere praktijken als tennis en golf zijn tevens mogelijk.

Je wereld wordt bevolkt door je online vrienden, je crewleden en andere spelers die qua progressie bij je in de buurt komen. Personages uit de hoofdverhaallijn spelen ook een rol, zoals een autodealer waar je gestolen wagens aflevert.

Je kan klusjes klaren voor verschillende groepen, en daar profijt uit halen. Doe missies voor de motormuizen-bende en ze helpen je voortaan tijdens andere opdrachten. Help een personage dat goed is met computers en hij kan je helpen van de radar te verdwijnen. Of bel een beveiligingsbedrijf om een airstrike te regelen.

GTA Online past zich aan aan je speelgedrag: de game detecteert welke missies je voorkeur genieten en geeft je dan vaker dat soort missies. Ook kun je een passieve modus aanzetten zodat andere spelers je niet kunnen aanvallen, maar zodra je één schot lost, wordt die automatisch uitgeschakeld.

Grand Theft Auto 5 lanceert op 17 september voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Grand Theft Auto Online iets later, op 1 oktober.

Eerder vandaag lekte nog de GTA 5 wereldkaart op het internet. Daarmee kan je al even voorbereiden welke route je als eerste gaat rijden. Maar pas op: de verrassing zal wel verpest zijn komende maandag!

Bekijk op YouTube

Speel jij Grand Theft Auto V al? Misschien heb je dan iets aan onze GTA 5 cheats om Los Santos extra mee op stelten te zetten.

Read this next