Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer dan 20 miljoen gamers volgden Fortnite event The Device

Waarvan 12 miljoen in game.

Gisteren volgden meer dan 20 miljoen gamers het Fortnite Season 2 slotevent 'The Device' live. Dat laat Epic weten via Twitter.

Het 'The Device'-evenement sluit Fortnite Season 2 af en opent de weg naar Fortnite Season 3. Dat seizoen gaat op woensdag 17 juni om 10:00 uur 's ochtends van start.

Eerder meldden we al dat de servers van Fortnite de enorme toevloed aan spelers niet aankon tijdens het event. Nu is dus duidelijk waarom.

Epic Games laat weten dat al een half uur voor het evenement van start ging, het maximum van 12 miljoen Fortnite-spelers bereikt was. Daardoor was de ontwikkelaar verplicht om de toevloed aan spelers een halt toe te roepen.

De ontwikkelaar raadde gamers die er niet bij konden zijn toen aan om een Twitch- of YouTube-stream van The Device te bekijken. Ook daar was de interesse enorm: maar liefst 8,4 miljoen mensen volgden de streams.

Epic belooft de capaciteit van de Fortnite-servers te verhogen zodat in de toekomst meer gamers de evenementen in Fortnite kunnen bijwonen.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Read this next