Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Meer dan 100 indiegames in ontwikkeling voor PlayStation-platformen'

Waaronder Escape Goat 2 en Starwhal: Just the Tip.

Er zijn momenteel meer dan honderd indiegames in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en de PlayStation Vita, zoals mogelijk gemaakt door meer dan duizend bevestigde onafhankelijke ontwikkelaars die zelf hun games op Sony-platformen mogen uitbrengen.

PlayStation-topman Adam Boyes maakt dat bekend op de PlayStation Indie Event in San Fransico (via Destructoid). Van dit soort zelf gepubliceerde games zijn er inmiddels meer dan 20 miljoen verkocht. PlayStation-gebruikers bezitten gemiddeld drie indiegames per persoon.

Op de PlayStation Blog stelt een deel van de ontwikkelaars de verschillende games alvast voor. Het betreft Apotheon (PS4), Axiom Verge (PS4 en Vita), Chasm (PS4), Drifter (PS4 en Vita), Escape Goat 2 (PS4), Ironclad Tactics (PS4) Jamestown Plus (PS4), Nidhogg (PS4), Skulls of the Shogun Bone-A-Fide Edition (PS4 en Vita), Source (PS4), Spelunky (PS4) en Starwhal: Just the Tip (PS3 en PS4).

In veel gevallen gaat het om titels die al eerder zijn uitgebracht op andere platformen, voornamelijk op de pc. Bijbehorende trailers vind je tevens op de PlayStation Blog.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties