Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer beelden van Dark Souls II

Gameplay, nieuwe trailer en interviews.

Gisteren dook veel nieuwe informatie op over Dark Souls II. Via IGN onthulden Yui Tanimura (FromSoftware director) en Tak Miyazoe (Namco Bandai global producer) 12 minuten aan gameplay en beantwoordden ze vragen over de opvolger van Dark Souls. De gameplay video en een tweede trailer vind je onderaan dit artikel.

Tanimura en Miyazoe vertelden dat ze de graphics van het spel flink hebben verbeterd. Ze lichtten windeffecten uit (e.g., het meewapperen van kleding als de speler buiten staat) en hoopten dat, door zulke effecten, de wereld nog meer tot leven komt opdat de wereld spelers opslokt. Verder voelt de gameplay vertrouwd aan voor Dark Souls-spelers omdat veel zaken uit het eerste spel meegenomen worden. Draken kwamen veel voor in de gameplay video en de twee mannen bevestigen dat deze mythische beesten een groot deel uitmaken van de wereld en het verhaal. Over het verhaal vertelden de twee heren ook dat, net als in de voorgangers, het verhaal door de speler zelf uitgezocht moet worden (e.g., door beschrijvingen van items te lezen, te zoeken naar en praten met inwoners van de wereld).

Twee kernaspecten die de makers van het spel in Dark Souls II wilden behouden en uitlichten waren (1) het gevoel van triomf wanneer de speler een moeilijk obstakel overwint en (2) de 'losse verbinding' die spelers met elkaar hebben (zoals het zien van schimmenals andere spelers op dezelfde locatie zijn). Het team heeft verkozen deze twee aspecten te versterken en wilde niet te veel nieuwe zaken toevoegen. Taimura en Miyazoe benadrukken dat het spel niet per se meer toegankelijk wordt maar dat nieuwe spelers een duidelijker beeld krijgen welk gevoel het spel over dient te brengen. FromSoftware heeft motion-capture gebruikt om animaties natuurlijker over te laten komen.

De twee heren vertelden dat het spel nog in ontwikkeling is en om deze reden kunnen ze geen uitspraken doen over een geplande releasedatum of zelfs -periode.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties