Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Medion Erazer gelooft in Duits vakmanschap voor high-end gaming laptops

Vakkundig.

Als Duitsers om één ding bekend staan, dan is het wel hun makelij. Of het nu om auto’s of elektronica gaat, onze Europese kompanen hebben een stevige reputatie opgebouwd. Een perfecte match met gaming laptops dus. Tijdens een event op 30 januari in Parijs - godbetert - legde het Duitse merk Medion Erazer uit waarom hun aankomende line-up gaming laptops hoge toppen zal scheren.

Er moet nochtans wat rechtgezet worden. Medion is het bekende computermerk van supermarktketen Aldi. ‘More for less’ is het credo, want voor een lage prijs krijg je degelijke consumentenlaptops. Maar Medion Erazer gaat expliciet voor high-endprestaties. Het merk wil zelfs de meest veeleisende gamers een indrukwekkende ervaring bieden, zonder terughoudend te zijn vanwege de prijs.

Bekijk op YouTube

Tijdens de eerste presentatie van Steven Chou (Medion Sr. Product Manager) werd duidelijk dat Medion daarmee een 360-ervaring bedoelt. Dit omvat typische aspecten zoals een uitstekende CPU en GPU voor scherpe visuals en hoge performance, maar ook audio op hoog niveau en een uitstekend toetsenbord. Voor die elementen werkt Medion samen met andere bedrijven - waarover zo dadelijk meer.

De Medion Erazer Beast X40 is het ‘flagship’-model uit de line-up voor 2023. De andere modellen voor 2023 zijn de Deputy P50, de Major X20 en Crawler E40. Meer info over de verschillende Medion Erazer modellen vind je hier. Interessant is ook de lancering van de optionele Erazer Cooling Kit. Dat externe waterkoelsysteem koppel je aan je gaming laptop om je CPU en GPU te koelen, met potentieel 10-15 procent extra prestaties.

De Medion Erazer Cooling Kit

Daarna was het aan Sebastien Januario (Nvidia Sr. Product Manager) om de bijdrage van de GPU-maker uit te leggen. Nvidia stelt dat de Ada Lovelace-technologie van de RTX 40-reeks zorgt voor veel meer vermogen aan een veel lager wattage - zo spreekt Nvidia van drie keer minder vermogen voor dezelfde hoeveelheid prestaties. Dat is vooral voor laptops impactvol. Ook DLSS 3 (een technologie gebaseerd op artificiële intelligentie die hogere framerates bereikt) moet een enorme meerwaarde vormen voor mobiele apparaten zoals Medion Erazer-laptops.

Hierna was het tijd voor Mikael Moreau (Intel WEU pr-manager) om uit te leggen hoe de 13th Gen Intel Core HX als CPU een meerwaarde voor gaming laptops vormt. Volgens hem levert de nieuwe generatie CPU’s nu desktopprestaties in een mobiel laptopformaat, en is het de eerste 24 core GPU in een gaming laptop. Interessant is dat Intel erkent dat veel gamers wifi gebruiken in plaats van een bekabelde verbinding. Intel Killer Wi-Fi 6E (Gig+) technologie zorgt er dan ook voor dat je gameverkeer een eigen kanaal krijgt op jouw wifiverbinding, zodat andere apparaten zoals smartphones die niet afremmen. Tot slot ondersteunt de nieuwe Intel-generatie ook Bluetooth LE Audio. Die maakt de Bluetooth-verbinding efficiënter en verbetert de audiokwaliteit.

De Medion Erazer Beast X40

Ook de keyboards van de Medion Erazer 2023 line-up kregen aandacht. Jim Foster (Head of Global Sales) en Gunnar Schreck (Global Product Manager) van Cherry waren er ook. Als een van de toonaangevende producenten van ‘switches’ voor keyboards was hun aanwezigheid opmerkelijk. Alle Medion Erazer-modellen van dit jaar gebruiken namelijk de Cherry MX Ultra-Low Profile-switch voor hun toetsenborden. Die is gericht op de laptopmarkt, heeft een tactiel gevoel en een duidelijk klikgeluid. De totale ‘travel’ is 1,8 mm, met een ‘pre-travel’ van 0,8 mm. De reactietijd is minder dan een milliseconde.

Ook voor audio werkt het merk samen met een ander bedrijf. Stephanie Yin (Nahimic by Steelseries - Global Marketing Manager) was namelijk aanwezig om uit te leggen hoe Nahimic (een B2B-dochterbedrijf van SteelSeries) ondersteuning levert. Een coole toepassing is bijvoorbeeld Easy Surround. Daarmee kan elke Bluetooth speaker een virtuele surroundsound-ervaring creëren. Een tweede is Surround Personalization waarbij de technologie met verschillende hoofden en oren rekening houdt, en zich daaraan dynamisch aanpast. Tot slot is er Sound Tracker, een visuele indicator die aangeeft waar geluiden vandaan komen - ideaal voor competitieve gamers om hun situationeel bewustzijn in games te verbeteren.

De achterkant van de Medion Erazer Beast X40

Medion Erazer toont duidelijk veel ambitie voor 2023. Hoewel het merk al meer dan tien jaar actief is, probeer het nu duidelijk een push te maken en zich als belangrijke speler te vestigen. De concurrentie is weliswaar moordend, met veel gaming laptops die de consument bedelven onder features. Het wordt afwachten of Medion Erazer de concurrentie weet uit te wissen.

Read this next