Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Media Molecule spreekt over Sony

Grote uitgevers zijn geen boemannen.

Het maakt niet uit welke uitgevers je favorieten zijn, het is belangrijk om te onthouden dat, op het eind van de dag, ze nog steeds allemaal bedrijven zijn. Dit zorgt ervoor dat ze de laatste jaren vaak heel wat kritiek krijgen van game fanaten. Ze worden van allerhande praktijken beschuldigd: van het rushen van games om de inkomsten te maximaliseren tot het onderdrukken van frisse, nieuwe ideeën. Op de Eurogamer Expo dit weekend echter, wist Alex Evans, co-oprichter van Media Molecule, te zeggen dat hij er van overtuigd is dat grote uitgevers - vooral Sony - helemaal niet zo zijn.

"Het leuke aan de industrie, en ik denk dat je het ziet in alle grote ontwikkelaars, vooral Sony, is dat ze het niet doen voor een snelle geldgrabbel. Het heeft geen zin, zeker niet voor een first party titel, om iets uit te brengen dat bijna klaar is, zoals 99% klaar [...] Sony heeft enorm veel steun geboden. Het is niet gemakkelijk om ze op te bellen en te zeggen 'Mannen, we zijn er nog niet'. Weet je, ze zouden gezegd kunnen hebben 'Fuck it, het kan ons niet schelen' en het punt is, dat deden ze niet."

Het is zeer gemakkelijk om cynisch te zijn ten opzichte van de macht die publishers hebben over ontwikkelaars; maar Evans' woorden geven aan dat er op zijn minst ruimte is voor hoop binnen de industrie.

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties