Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mede-oprichter Thatgamecompany verlaat bedrijf

Na Journey "het gevoel dat ze alles heeft gedaan wat ze daar moest doen".

Kellee Santiago heeft Thatgamecompany, de studio die ze samen met Jenova Chen oprichtte, verlaten. Haar vertrek gebeurde naar verluidt op vriendschappelijke basis. Thatgamecompany is verantwoordelijk voor cultgames Flower en FlOw en bracht onlangs de absolute topper Journey uit.

"Een groot deel van mijn werk bij Thatgamecompany was Jenova Chen's visie voor de games die hij wou maken ondersteunen," vertelt Santiago over haar vertrek tegen Gamesutra. "En ik had het gevoel dat ik alles wat ik daar wou doen, gedaan heb en dat hij nu perfect in staat is om verder te gaan om samen met de andere mensen van Thatgamecompany die visie naar nieuwe hoogten te brengen."

Santiago en Chen waren vroeger studiemakkers op de Southern California University en richtten samen Thatgamecompany op in 2006. Met FlOw werden ze in 2007 voor het eerst opgemerkt en met Flower bereikten ze in 2009 een cultstatus. Het recente Journey was hun beste werk tot nu toe. Eurogamer Benelux beloonde de game dan ook met een perfecte score.

Santiago wil nog niet praten over wat ze nu gaat doen maar ze zal wel in de gamesindustrie blijven. "Mijn hoop is dat ik wat ik bij Thatgamecompany geleerd heb kan gebruiken om meer teams, meer projecten te helpen en zo de groei van videogames als een medium kan bevorderen." Een mooi doel vinden wij.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties