Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mede-oprichter Playground Games  vertrokken

Bekend van Forza Horizon, Dirt en Grid.

Gavin Raeburn - één van de oprichters van Playground Games - heeft de studio na 12 jaar verlaten. Dat heeft Microsoft zelf aangekondigd in een nieuwsartikel van Windows Central.

Gavin Raeburn richtte Playground Games in 2009 op, nadat hij eerder ervaring had opgedaan bij Codemasters. De studio is sindsdien verantwoordelijk voor de Forza Horizon-serie die exclusief op de Xbox 360, Xbox One en Xbox Series X/S uitkwam. Met die serie werd de studio al snel één van Xbox' belangrijkste studio's, waardoor hij in 2018 officieel door Microsoft werd overgekocht.

Cover image for YouTube videoForza Horizon 5 - Official Launch Trailer

Voor zijn tijd bij Playground heeft Raeburn bij Codemasters onder andere aan Dirt, Grid en F1 gewerkt. Gavin Raeburns voorlopig laatste game is Forza Horizon 5. Die kwam in november 2021 uit en behaalde in één week tijd een recordaantal van 10 miljoen spelers. Dat is de grootste launch van een Xbox Game Studios game ooit.

Op dit moment werkt Playground Games ook aan een Fable reboot. Microsoft noemde de reboot tijdens E3 2020 "een nieuw begin" voor de populaire fantasy-serie. Sindsdien is er echter geen nieuws over de game.

Artikel geschreven door Menno Burgers.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fable

Xbox Series X/S, Xbox, PC

Forza Horizon 5

Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties