Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Medal of Honor Warfighter releasedatum bekend

Plus nieuwe multiplayermode.

Alsof oktober 2012 nog niet druk genoeg was met releases als Bioshock Infinite en Assassin's Creed 3 heeft EA nu ook besloten om Medal of Honor: Warfighter uit te brengen in die maand. Op 23 oktober om precies te zijn.

Verder had Danger Close, die opnieuw de ontwikkeling op zich neemt, weinig nieuws te vertellen. Authenticiteit blijft het onderscheidende kenmerk van de Medal of Honor games en deze keer zal de actie over de hele wereld plaats vinden in plaats van enkel in Afghanistan zoals in de vorige game het geval was. Dat komt overeen met wat we meer dan een week al konden melden.

"Voor het eerst in de franchise gaan we deze game niet abseren op één historisch evenement maar verschillende evenementen die met elkaar verbonden zijn door dezelfde terreurdreiging. We nemen je mee achter de krantenkoppen om een vijand met vele gezichten te bevechten. Of het nu gaat om het redden van gijzelaars in de Filipijnen of de Somalische piraten in toom houden, elke missie in deze game is verbonden met een evenement in de echte wereld. Als het bekend in de oren klinkt, dan is dat omdat je erover gelezen hebt in de krant of het zag op CNN."

Danger Close kon gelukkig wel wat nieuwe info geven over de multiplayer van de game. Deze keer kun je kiezen uit 12 verschillende Tier 1 eenheden uit tien verschillende landen, waaronder de Britse SAS, de Australische SASR, de Duitse KSK en de Poolse GROM.

"We doen dit omdat de kinderen in Polen niet opgroeien met de droom om een Navy SEAL te worden. Dat doen ze gewoon niet. Ze willen GROM commandos worden en dus spelen we leentjebuur bij FIFA en geven we gamers de kans om wat nationale trots te voelen in een FPS."

Er werd ook een nieuwe multiplayer mode genaamd 'Gladiator' aangekondigd maar veel informatie werd daar niet over vrijgegeven. "Dit is good guys vs good guys. Dit is: wie zou er winnen in een gevecht: Batman of Superman? Het is echt, echt cool en ik kan niet wachten tot jullie het zien."

Gisteren lekte er ook al een nieuwe trailer van Medal of Honor: Warfighter.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen