Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mech-combat game Hawken onthuld

Niet je doordeweekse indie.

Het hoeven niet steeds de grote blockbusters te zijn die kiezen voor een pure entertainmentgame waarin de stoerste kalende space marines van het universum met hun gigantische geweren -die duidelijk ter compensatie van wat anders dienen- buitenaardse rassen op een hoopje vegen als waren het de afgevallen bladeren in je bomma's tuin. Nee, Double Fine trok met Trenched al de kaart van het viriele vertier en onlangs kondigde nog een andere indiestudio aan een mech-combat game in ontwikkeling te hebben.

De studio in kwestie is het onbekende Adhesive Games dat in Californië momenteel hard werkt aan z'n eerste game: Hawken. Zoals gezegd wordt Hawken een game waarin je je luie kont in futuristische robots zal kunnen hijsen om vervolgens de strijd aan te gaan met de mechs van de tegenstander. Het is Adhesive's ambitie van Hawken een snelle, actievolle en intense ervaring te maken. Hawken zal -in tegenstelling tot wat onderstaande trailer doet vermoeden, vanuit een eerstepersoonsperspectief gespeeld worden.

Hawken is amper negen maand in ontwikkeling maar ziet er desondanks nu al oogstrelend uit zoals je kan zien in deze trailer. De ontwikkelaars maken gebruik van de Unreal Engine.

Noch een releasedatum noch de releaseplatformen staan vast, hoewel Adhesive Games benadrukte dat ze Hawken graag op PS3, Xbox 360 en PC zouden zien verschijnen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties