Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

McDonald's Pokémon-kaarten zijn het volgende doelwit van scalpers

Gotta scalp 'em All!

Amerikaanse scalpers hebben een nieuw doelwit gevonden. Momenteel kopen ze massaal Happy Meals bij McDonald's om zo enkele exclusieve Pokémon-kaarten te bemachtigen en aan woekerprijzen door te verkopen.

De Pokémon-kaarten zijn onderdeel van een speciale actie om de vijfentwintigjarige verjaardag van Pokémon te vieren. In de Verenigde Staten zijn er momenteel maar liefst 50 verschillende kaarten te verzamelen. Dat is echter buiten de scalpers gerekend. Die kopen massaal de boxen van 2,5 dollar op.

Op Twitter zijn verschillende foto's te vinden van scalpers die tientallen Happy Meals hebben gekocht. Sommige scalpers hebben zelfs volledige, ongeopende dozen met card packs bemachtigd. Het is maar ten zeerste de vraag of dat op een legitieme manier is gebeurd.

Sommige vestigingen van McDonald's beperken momenteel het aantal Happy Meals per persoon om scalping tegen te gaan. Het is het zoveelste geval van scalping de afgelopen maanden. Momenteel worden immers ook de PlayStation 5, Xbox Series X/S en de nieuwste grafische kaarten van Nvidia nog steeds aan woekerprijzen doorverkocht.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties