Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Maxis verliest werknemers

Werknemers nemen ontslag om een eigen studio op te richten.

Maxis, de ontwikkelaar van enkele legendarische games, waaronder SimCity en The Sims, is enkele werknemers armer. Enkele leden van het team achter de recente reboot van SimCity verlaten namelijk de studio om te werken aan een nieuw simulatiespel.

Het gaat hier om sleutelfiguren Ocean Quigley, de voormalige creative director bij SimCity, Andrew Willmot, eerder engineering lead bij Maxis, en Dan Moskowitz, die z'n baan als hoofd gameplay engineer bij Maxis achter zich laat. Samen richten ze nu Jellygrade op.

Volgens de website van de nieuwe studio gaat Jellygrade om een groep voormalige AAA-ontwikkelaars die zich nu focussen op "het soort spellen waar we zelf van houden". Ze maakten ook al duidelijk dat ze voor mobiele platformen zullen ontwikkelen. Gezien de ervaring van het team achter Jellygrade zou deze nieuwe studio wel eens kunnen slagen in hun opzet.

Ocean Quigley liet ondertussen al via Twitter weten dat ze bezig zijn aan een nieuw simulatiespel. Hij liet ook al weten dat Jellygrade niet de intentie heeft om het genre opnieuw uit te vinden. Gewoon een degelijk simulatiespel volgens de regels van de kunst zou moeten volstaan om de nieuwe ontwikkelaar van de grond te krijgen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

SimCity 5 (2013)

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.
Reacties