Skip to main content

Maximale level in Final Fantasy 14 te bereiken met Jump Potions

Moet je wel extra voor betalen.

Square Enix experimenteert in China en Zuid-Korea met items die je in Final Fantasy 14 direct het hoogste level laten bereiken. De 'Jump Potions' maken het voor beginnende spelers makkelijker om snel met de nieuwste content aan de slag te gaan, zoals de aankomende Stormblood-uitbreiding.

Er worden twee soorten potions uitgetest. De Story Skip Potion zorgt ervoor dat je alle verhaalmissies en dungeons van zowel A Realm Reborn als Heavensward kunt overslaan. De bijbehorende cutscenes blijven te bekijken, zodat je op de hoogte bent van alle gebeurtenissen.

Ook krijg je meteen een chocobo, zijn alle fast travel-opties direct beschikbaar en word je bij een Grand Company aangemeld.

De Job Jump Potion brengt daarnaast je character automatisch naar level 50, of 60 zodra Stormblood uit is. Je krijgt ook 300.000 gil en andere speciale items in je inventaris, om equipment die bij dat level past te kopen. De potions kosten momenteel rond de 43 dollar per stuk.

Bekijk op YouTube

Wie zonder potions aan Final Fantasy 14 begint om straks de Stormblood-uitbreiding te spelen, kan daar gerust een maand of twee extra speeltijd voor uittrekken. Zoveel quests heeft de game inmiddels. Je moet ze in volgorde doen en kunt ze normaal gesproken niet overslaan.

Final Fantasy 14-producent Naoki Yoshida maakt zich dan ook zorgen dat de Stormbood-expansion enkel aantrekkelijk is voor de die-hard spelers, die al zo ver zijn gekomen. De instapdrempel moet volgens Yoshida lager zijn, en de Jump Potions kunnen daarbij helpen.

Blizzard biedt overigens een soortgelijke oplossing voor World of Warcraft-spelers. Voor 50 euro kun je in die MMO een Character Boost-item kopen, waarmee je personage ook gelijk het hoogste level bereikt. Je krijgt dit item tevens gratis zodra je de game aanschaft.

Wanneer de potions ook naar Japan, Amerika en Europa komen, is nog niet bekend. Yoshida benadrukt dat er de komende periode goed naar feedback vanuit de community wordt geluisterd, en dat er wellicht nog aanpassingen worden gedaan.

Read this next