Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Max Payne 3 komt maart volgend jaar uit

Voor PS3, X360 en PC, mét multiplayer.

Rockstar Games laat ons via een officieel persbericht weten dat Max Payne 3 in loop van maart 2012 uit zal komen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Daarnaast krijgen we ook wat meer informatie over de inhoud van het spel.

Allereerst is er de singleplayer campagne die van start gaat na de gebeurtenissen uit Max Payne 2. Max heeft nog steeds te kampen met zijn traumatische verleden, en beslist om zijn leven opnieuw zin te geven met een job binnen een beveiligingsbedrijf. Daardoor moet hij een rijke familie uit Sao Paulo in Brazilië beschermen.

Bendes hebben het uiteindelijk op de familie gemunt. Max moet het opnemen tegen de criminelen, terwijl hij gaandeweg ook zijn eigen naam zal moeten zuiveren.

Sam Houser, de oprichter van Rockstar Games, wou het volgende kwijt over het aankomende spel: "Max Payne 3 geeft ons de kans om een iconisch personage verder te laten evolueren. We zijn dan ook erg blijk met de kans om een moderne versie van Max met zijn fans te delen, terwijl we opnieuw een donker verhaal aanbieden."

Naast een singleplayer zal Max Payne 3 ook uitgerust worden met een multiplayer modus, wat meteen de eerste keer is binnen de reeks. Het speciale aan de multiplayer is dat maps en modi zichzelf dynamisch zullen aanpassen naargelang de spelers die zich online bevinden. Daarnaast zullen er ook traditionele modi aanwezig zijn, samen met een levelling systeem, ondersteuning voor clans en strategische load-out opties.

Verder zal Rockstar met Max Payne 3 enkele nieuwe technologieën introduceren. Zo maakt het spel gebruik van Natural Motion physics, terwijl de Rockstar Advanced Game Engine speciaal voor de game herschreven zal worden. Wapens zullen realistisch aanvoelen, compleet met een cover systeem en - niet onbelangrijk - een meer gesofisticeerde Bullet-Time mechaniek!

Als laatste liet men ons in het persbericht weten dat niemand minder dan ontwikkelaar Remedy Entertainment verantwoordelijk is voor Max Payne 3. Dit is de studio die de voorgaande twee delen in de reeks maakte, alsook het vorig jaar uitgebrachte Alan Wake.

Reacties