Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect film heeft mannelijke Shepard

Liefhebbers van FemShep wenen in stilte.

Legendary Pictures heeft tijdens een panel op de voorbije Comic-Con laten weten dat de hoofdrolspeler in hun aankomende film rond Mass Effect mannelijk zal zijn. Iedereen die dacht dat je voordat de film begon een geslacht zou kunnen kiezen ziet momenteel zijn of haar dromen verpletterd worden.

Verder blijft men erg schaars omgaan met informatie over de film, buiten enkele zeer kleine details. Tijdens de Comic-Con is onder meer gebleken dat Seth Green, de persoon die de stem voor Joker in de trilogie voorziet, zijn personage niet zal vertolken in de bioscoopprent. Nu we het toch over acteurs hebben: op dit moment is nog helemaal niemand van de cast bekend.

Mass Effect: The Movie (hopelijk komt Legendary met een betere titel op de proppen) liet daarnaast weten dat het verhaal van de film compleet nieuw zal zijn, en dus geen remake van deeltje één of twee zal worden. En ook niet van deel drie nemen we aan, al haalde scriptschrijver Mark Protosevich de aankomende game niet aan tijdens zijn babbel.

Of er na de eerste film nog een tweede, en misschien nog een derde film zou komen? "Komaan, daarvoor is het nog veel te vroeg!" was de respons van zowel BioWare als de scriptschrijver.

De film rond Mass Effect zou in de loop van 2012 in de zalen te zien moeten zijn, maar het zou ons niet verwonderen mocht het uiteindelijk 2013 worden.

Bij gebrek aan een trailer van de film is hier een filmpje rond het stemtalent in de videogames rond Mass Effect.

Reacties