Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect roman staat boordevol fouten

Sommigen verbranden het zelfs.

Onlangs verscheen de roman Mass Effect: Deception. Goed nieuws denk je? Dat is buiten de fans van de reeks gerekend, want volgens hen staat het boek vol met fouten in verband met het fictieve universum. Een gedeeld Google document tracht een overzicht te bieden van al deze onwaarheden.

Mass Effect: Deception. Misleidend blijkt het inderdaad.

Eén fan heeft het boek zelfs ritueel verbrand op Youtube terwijl hij een bijpassende Mass Effect outfit droeg. Hij zal het in ieder geval lekker warm hebben gehad, iets waar wij rond deze periode alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Het boek is waarschijnlijk niet zo trouw aan de wereld omdat het werd geschreven door sciencefictionauteur William C. Dietz, en niet door Drew Karpyshyn, auteur van de vorige drie Mass Effect boeken en hoofdschrijver van Mass Effect 1 en 2.

Ontwikkelaar BioWare en de uitgever van het boek hebben ondertussen al gereageerd en bieden hun excuses aan. In toekomstige uitgaven van het boek zal dan ook het één en ander rechtgezet worden.

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties