Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect Andromeda - Seks, romances en relaties gids

Rom-com in space.

De relaties in Mass Effect Andromeda gaan van onschuldig flirten tot tedere liefde en als speler heb je zelf controle over met wie je wel of niet in bed duikt. En het is natuurlijk geen geheim dat de seks in Mass Effect Andromeda verder gaat dan in vele andere games.

Je kunt als mannelijke en vrouwelijke Ryder zelfs meerdere relaties tegelijk onderhouden (tot op een bepaald punt). Om het ingewikkelde web van flirts, friends with benefits en trouwe relaties te doorkruisen, heb je echter wat hulp nodig. Want als je te ver gaat met de ene partner, sluit je andere relaties uit. De romantische partners in Mass Effect Andromeda delen je niet graag. Als je in een exclusieve relatie stapt kun je nog wel met andere personages flirten, maar dit draagt niet bij tot een nieuwe relatie.

Hoewel er enkele uitzonderingen zijn, verlopen de Mass Effect Andromeda romances allemaal langs ongeveer dezelfde lijnen. Je moet minimaal drie keer met je liefde flirten en dan al hun loyalty missies en side quests voltooien. Praat daarna nog een paar keer met hem, haar of het en je krijgt de mogelijkheid om je relatie 'te bekrachtigen'.

We hebben alle informatie over de romantiek en seks in Mass Effect Andromeda met de verschillende personages op een rij gezet, maar eerst geven we een overzicht van wie je als mannelijke en vrouwelijke Ryder in je bed kunt krijgen.

Mannelijke Ryder

Vrouwelijke Ryder

Relaties exclusief voor mannelijke Ryder

Cora

De strijd om Cora haar hart begint van zodra je de Tempest betreedt en de Nexus voor de eerste keer verlaat. Je vindt haar in het tech lab of de cargo bay.

Om Cora te verleiden moet je geregeld doorheen heel de game met haar flirten, totdat haar loyalty missie unlockt. Dit is een quest met verschillende stappen die je alleen kunt voltooien door het verhaal van de game te volgen. Alles komt in een stroomversnelling wanneer je een verloren Asari ark vindt.

Blijf met haar flirten tot je de relatie met een kus bezegelt. Vanaf dit punt volgen de romantische scènes en het stomende contact elkaar snel op.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Cora moet verleiden, lees je hier: Mass Effect Andromeda - Cora romance

Gil

Gil maakt geen geheim van zijn interesse in de mannelijke Ryder en is heel open over wat hij wilt. Als je geregeld met hem flirt, krijg je snel de optie om verder te gaan dan een louter vriendschappelijke relatie. De weg maar Gil zijn hart kun je beginnen van zodra je hem de eerste keer op de Tempest in de engineering section ontmoet.

Blijf de affaire najagen en uiteindelijk nodigt Gil je uit om samen tijd op Prodromos door te brengen. Hier beslis je of de relatie een stapje serieuzer wordt of bij casual sex blijft.

Hoewel de relatie met Gil minder scènes bevat dan de meeste andere, weet je tenminste wel meteen waar je staat.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Gil moet verleiden, lees je hier: Mass Effect Andromeda - Gil romance

Avela Kjar

Deze Angaran historicus ontmoet je op Aya. Avela houdt van een gezond potje flirten en wordt steeds uitdagender met elke side quest die je voor haar voltooit. Toch is dit een vreemde romance, want er is er geen duidelijk punt waarop de relatie exclusief wordt en ook geen stomende liefdesscène. Om de relatie te doen slagen moet je de quests Recovering the Past en Forgotten History voltooien. Na de laatste verhaalmissie van de game krijg je vervolgens een email van je geliefde.

Relaties exclusief voor vrouwelijke Ryder

Liam

Liam is de meest voor de hand liggende partner voor de vrouwelijke Ryder, want het is het eerste teamlid waarmee je openlijk kunt flirten. Zijn loyalty missie is al vroeg beschikbaar en geeft je heel wat meer gelegenheden om de relatie op de spits te drijven. Je kunt zelfs een paar hints missen en toch nog zijn interesse hoog houden. Begin met flirten vanaf het moment dat je de Tempest betreedt en de Nexus voor het eerst verlaat. Je vindt hem meestal in de buurt van de cargo bay.

Je kunt de relatie met Liam najagen en toch nog openstaan voor andere kandidaten, tot op een bepaald punt. Na zijn loyalty missie is er geen weg meer terug. Na die missie kun je kiezen voor een volwaardige relatie of hem beleefd afwijzen.

Vervolgens kun je van elkaars gezelschap genieten en nadat je Eos samen hebt bezocht de liefde bezegelen.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Liam moet verleiden, lees je binnenkort op de site.

Jaal

Hoewel dat de Angaran hun emoties openlijk uiten, hebben ze het schijnbaar toch lastig om deze ook in acties om te zetten. De romance met Jaal komt in het begin dan ook moeizaam opgang. Blijf met hem flirten, maar let extra op de 'koppel'-icoontjes die de 'flirt'-knoppen vervangen. Angarans houden van openheid en eerlijkheid, wees dus niet verlegen om je gevoelens en intenties duidelijk te maken. Van zodra Jaal in je team zit, kun je beginnen flirten. Je vindt hem meestal in een kamer bij het centrale research station.

Jaals loyalty missie is een vereiste om een serieuze relatie met hem te starten en net als bij Cora neemt hij enkele missies uit het hoofdverhaal de tijd om helemaal open te bloeien. Blijf steeds met hem flirten en na het einde van het verhaal kun je tijdens een bezoek aan Aya de deal helemaal sluiten.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Jaal moet verleiden, lees je binnenkort op de site.

Suvi

Iedereen wordt wild van een Schots accent toch? De romance met Suvi is makkelijk te voltooien, als je tenminste het juiste geslacht hebt. De vrouwelijke Ryder is in ieder geval diep onder de indruk en begint meermaals tijdens het flirten oncontroleerbaar te stamelen. Arm kind. Suvi zit tegenover Kallo op de bridge en is dus altijd binnen handbereik als je zin hebt om te flirten.

Om Suvi te verleiden moet je zoveel mogelijk met haar flirten. En je hoeft niet met alles akkoord te gaan dat ze zegt. Suvi is volwassen genoeg voor een deftige discussie.

Blijf op je email letten en uiteindelijk krijg je een bericht van haar die je op het pad naar haar hart stuurt.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Suvi moet verleiden, lees je hier: Mass Effect Andromeda - Suvi romance

Relaties voor mannelijk en vrouwelijke Ryder

Peebee

Peebee is een Asari en aangezien deze aliens slechts één geslacht hebben en zich voortplanten via de griezelige manier van mind melding, is ze niet geïnteresseerd in wat er tussen je benen zit. Nadat je Peebee op Eos recruteert, vind je haar bij de kamer met de escape pods vlakbij de bridge. Na jullie eerste gesprek verhuist ze naar de cargo hold.

Het lijkt er sterk op dat Peebee pas uit een slechte relatie komt, dus is ze in het begin niet scheutig op exclusiviteit en ze vindt flirten voldoende. Als je echter interesse blijft tonen, komt er nadat je enkele van haar persoonlijke missies hebt voltooid een duidelijk keerpunt.

Als Peebee je vervolgens aanspreekt over jullie relatie heb je twee opties: ofwel ga je voor een casual no-string-attached regeling waarbij jullie geregeld van elkaar genieten, ofwel kies je voor een relatie die dieper gaat dan casual sex.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Peebee moet verleiden, lees je hier: Mass Effect Andromeda - Peebee romance

Vetra

De relatie met Vetra komt wat trager op gang dan de andere. Je hebt maar een beperkt aantal kansen om met haar te flirten voor je haar loyalty missie hebt voltooid. Wat je ook doet, de relatie gaat nergens naartoe tot na de Priority Ops 6 missie. Wees dus geduldig met Vetra.

Geraak niet ontmoedigd als Vetra niet geïnteresseerd lijkt. Want hoewel dat ze vooral voor de mannelijke Ryder een boontje heeft, kun je ze ook als vrouw verleiden. Zoek haar voor je eerste gesprek in een opslagplaats bij de cargo bay, daarna vind je haar meestal in de crew quarters.

Meer gedetailleerde informatie over hoe je Vetra moet verleiden, lees je hier: Mass Effect Andromeda - Vetra romance

Reyes Vidal

Er is heel wat verwarring over met wie Reyes een relatie wil, maar wij kunnen bevestigen dat hij zowel voor de mannelijke als de vrouwelijke Ryder een potentiële partner is. Toch blijft het een vreemde relatie, want het is compleet mogelijk om Reyes uit jouw verhaal van Mass Effect Andromeda te schrijven.

Tijdens de lange quest om op Kadara te settelen kun je veel met Reyes flirten. Je vindt hem na de ondervraging van de Vehn in de Tartarus Bar. Los vervolgens de volgende quests op om de relatie verder te zetten: Murder in Kadara Port, Divided Loyalties, Precious Cargo en Night Out. Ontmoet vervolgens Sloane om de questline te voltooien.

Zonder alles te spoilen kunnen we wel vertellen dat het sterk afhangt van je keuzes of Reyes aan je zijde blijft.

Keri

Deze journalist interviewt Ryder op verschillende momenten in de game. Keri breekt echter met de traditie want je wilt haar niet op de neus slaan. Zolang ze haar job moet doen kun je haar niet verleiden, maar van zodra er geen deontologische bezwaren meer zijn staat ze open voor een one night stand. Die stomende nacht is zelfs beschikbaar als je al in een andere relatie zit en beïnvloedt niets.

Bezoek Keri op de Nexus in de docking bay of operations, afhankelijk van hoe ver je in de Task: Path of a Hero quest zit. Ze stuurt een email wanneer er een nieuw interview slot beschikbaar is.

Personages die je niet in je bed krijgt, hoe hard je ook probeert

Lexi

De dokter van de Tempest onderhoudt een strikt professionele relatie met de crew, of toch bijna. Want hoewel beide Ryders met haar kunnen flirten, drukt Lexi dit gedrag meteen de kop in. Drack lijkt echter wel een kans bij haar te maken. Ryder zal gewoon niet haar type zijn.

Paaran Shie

Wanneer je terug naar Aya gaat nadat je het vertrouwen van de Angara hebt gewonnen, kun je vrij de stad in. Je kunt gouverneur Paaran Shie in haar kantoor opzoeken en haar vertellen dat je haar wel ziet zitten. Deze hardwerkende ambtenaar heeft echter geen tijd voor frivoliteiten. Iets verder in de straat vind je een bar om je blauwtje te verdrinken.

Read this next