Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect 3 multiplayer bevestigd

Aparte online co-opcampagne.

Dit nieuws komt uiteraard niet als een grote verrassing. Gisteren raakte min of meer reeds bekend dat Mass Effect 3 geen exclusieve singleplayerervaring zou blijven, maar samenspelen mogelijk zou maken. Vandaag is er dan eindelijk een officiële aankondiging naar buiten gekomen over het hoe en waarom.

Op de fora van Bioware doet Chris Priestly uit de doeken wat we ervan mogen verwachten. Eerst en vooral zal je samen met je vrienden een squad kunnen bevolken om de krachten te bundelen en vijandig gebied te veroveren. Je gaat daarbij niet aan de slag met Shepard en compagnie, wel met zelfgemaakte personages. Wat dus ook inhoudt dat je met een Krogan, Asari of Turian zal kunnen spelen. Deze personages zullen vervolgens stijgen in level, ervaring opdoen en nog verder aangepast kunnen worden.

Wie vreest dat deze extra missies geen toegevoegde waarde zullen hebben voor het geheel, wil Bioware overtuigen door hier aan toe te voegen dat je prestaties in deze co-op invloed zullen hebben op het verloop van jouw singleplayercampagne.

Dat maakt deel uit van het overkoepelende 'Galaxy at War'-systeem, een manier om de galactische oorlog op verschillende manieren te beïnvloeden voor de strijd in alle hevigheid losbarst. In de komende maanden zal je via andere kanalen ook kunnen werken aan je persoonlijke 'Galactic Readiness'-level dat zich zal manifesteren tijdens het spelen van de uiteindelijke singleplayer.

Bioware wil wel benadrukken dat dit systeem optioneel is en het optimale einde ook zonder al deze bijkomstigheden haalbaar zal zijn voor mensen die enkel interesse hebben in het spelen van de singleplayer.

Wat denken jullie hiervan? Had je Bioware z'n tijd en geld liever naar meer singleplayer content zien gaan of kan je net niet wachten om met wat vrienden aan de slag te gaan in Mass Effect 3?

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties