Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect 3 verkoopt 1.3 miljoen retail exemplaren in maart

Verkoopt twee keer zo goed als Mass Effect 2.

Mass Effect 3 heeft in maart 1.3 miljoen retail exemplaren verkocht. Dit heeft marktonderzoeker NPD vandaag bekend gemaakt.

De 1.3 miljoen units zijn verdeeld over Xbox 360, PS3 en PC. Alhoewel de exacte verdeling over de verschillende platforms niet bekend is wist NPD wel te melden dat Mass Effect 3 op de Xbox alleen al 943.000 keer verkocht is. Mass Effect 3 heeft twee keer zoveel exemplaren verkocht als Mass Effect 2 in haar launchperiode.

EA benadrukte dat het hier slechts om retail cijfers gaat en stak haar wantrouwen over de NPC rapporten niet onder stoelen of banken: "We vinden de maandelijkse NPD rapporten een slechte indicatie voor de verkoopcijfers van games. De digitale verkoop via Origin, DLC, mobile en social games wordt niet inbegrepen in deze rapporten. Het is gevaarlijk om aan te nemen dat deze cijfers de werkelijke verkoop weergeven", aldus John Reseburg van EA.

Getagged als
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties