Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect 3 DLC op lanceringsdag veroorzaakt storm van kritiek

"From The Ashes" beschikbaar op launch day voor 10 euro.

Eerder deze week lekte uit via Xbox Live dat er een DLC pakket voor Mass Effect 3 beschikbaar zal zijn op de dag van de release. De "From The Ashes" DLC belooft een nieuw squad member, die wel eens cruciaal kan zijn voor de lore van de reeks. Wie niet wil weten waarover het precies gaat, leest dan ook best niet verder want in de volgende paragraaf staan er spoilers.

De DLC voegt een Prothean toe aan je team. De Protheans zijn een uitgestorven ras in het Mass Effect universum, die echter cruciaal zijn voor de lore van de game. Zij bouwden de Mass Relays en lieten waarschuwingen achter over de Reapers. Verschillende mensen zijn dan ook niet tevreden dat Bioware een potentieel cruciaal stukje lore als "Day One DLC" uitbrengt. Vooral omdat hij ook nog eens 10 dollar kost (tenzij je de collector's edition bestelt). Zo uitte TotalBiscuit zijn ongenoegen op YouTube

Mass Effect teamleider Casey Hudson en producer Michael Gamble verdedigen zich door te stellen dat het werk aan de standaardgame volledig voltooid was voordat werk aan de DLC begon. "It takes about three months from 'content complete' to bug-fix, certify, manufacture, and ship game discs. In that time we work on DLC." zei Casey Hudson op Twitter.

Producer Michael Gamble liet op het BioWare forum eenzelfde geluid horen: een apart team maakte "From The Ashes" toen de "core game" al af was.

20 minuten uit de Mass Effect 3 demo.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen