Skip to main content

Marvel's Avengers - 5 dingen die je moet weten

5 dingen, verzamel!

De tijd van middelmatige of zelfs ronduit slechte superheldengames - ik heb het tegen jou, Superman 64 - ligt gelukkig al lang achter ons. Na topgames zoals Marvel's Spider-Man en de Batman Arkham-games kunnen we nu aan de slag met Marvel's Avengers. We lijsten alvast de vijf dingen op die je moet weten alvorens je je virtuele cape aantrekt.

Het verhaal van Marvel's Avengers staat los van het Marvel Cinematic Universe

Marvel's Avengers vertelt een volledig nieuw verhaal dat niets te maken heeft met de tientallen films die Marvel de afgelopen jaren uitbracht. In de game loopt een huldigingsceremonie volledig fout af wanneer een terroristische groep geleid door Taskmaster de nieuwe Helicarrier van de Avengers opblaast. Dat zorgt niet alleen voor enorme schade, maar verspreidt ook een gas genaamd Terrigen Mist, dat mensen superkrachten geeft. De Avengers krijgen de schuld voor het incident en duiken onder.

Een nieuwe organisatie genaamd Advanced Idea Mechanics (AIM) neemt de taken van de Avengers over, maar al snel blijkt die organisatie niet helemaal zuiver op de graat. Vijf jaar na het beruchte incident op A-Day probeert Ms. Marvel dan ook om de Avengers weer samen te brengen.

In Marvel's Avengers neem je het onder andere op tegen slechterik MODOK.

Marvel's Avengers krijgt onder andere Spider-Man en Hawkeye als DLC

Bij de release van Marvel's Avengers kun je aan de slag met zes superhelden: Black Widow, Captain America, Hulk, Iron Man, Ms. Marvel en Thor. Elk personage heeft zijn of haar eigen speelstijl en unieke vaardigheden. Zo slinger je als Thor met je hamer over het slagveld, terwijl Ms. Marvel de tegenstand met haar elastische vuisten kapotslaat.

Daar stopt de pret echter niet. Crystal Dynamics heeft al aangekondigd dat Hawkeye als gratis DLC-personage naar de game komt. En wie de game op de PlayStation 4 speelt, kan binnenkort ook met Spider-Man aan de slag. Daar komen in de toekomst nog personages bij. Elke nieuwe superheld krijgt een eigen verhaallijn en is bovendien volledig gratis. Wil je echter alle unieke gear en andere cosmetische voorwerpen voor een personage vrijspelen, dan moet je een afzonderlijke battle pass aanschaffen.

Hawkeye maakt binnenkort zijn opwachting in Marvel's Avengers als gratis DLC-personage.

De Marvel's Avengers gameplay combineert actie, uitrustingen verzamelen en quicktime-events

Marvel's Avengers haalt duidelijk inspiratie bij games zoals Destiny 2. Net zoals in die game ligt de nadruk op het verzamelen van nieuwe en steeds betere uitrustingen. Die laten je niet alleen toe om steeds sterkere vijanden te confronteren, maar veranderen ook de werking van je vaardigheden. Zo kan je basisaanval plots vijanden verdoven of doe je extra elementale schade.

Los daarvan biedt de game een cinematische ervaring vol directe actie, al mag je af en toe ook enkele quicktime-events verwachten. Volgens Crystal Dynamics dienen die vooral om 'belangrijke momenten in het verhaal beter in de verf te zetten, maar ook om spelers op een natuurlijke manier vertrouwd te maken met de controls van de game'.

In Marvel's Avengers staat het verzamelen van nieuwe en steeds betere loot centraal.

Marvel's Avengers focust op zowel singleplayer als co-op

De game bevat twee soorten missies. Hero Missions zijn enkel in singleplayer speelbaar en laten je telkens als één bepaalde superheld spelen. De missies zijn op maat van die specifieke held en zijn of haar vaardigheden gemaakt, en zijn tevens de plek waar het verhaal van de game uit de doeken wordt gedaan.

De co-opgameplay speelt zich vooral in de War Zone-missies af. Daarin speel je samen met drie andere spelers doorheen tal van missies met telkens andere objectieven, eindbazen en beloningen. Het is dan ook vooral hier dat het verzamelen van nieuwe uitrustingen centraal staat. Heb je echt geen zin om die missies samen met anderen te proberen, dan heb je overigens ook de mogelijkheid om de controle over de andere helden aan de AI over te laten.

De Marvel's Anvengers co-op gameplay laat je samen met je vrienden de wereld redden.

Marvel's Avengers koppelt nieuwe stemacteurs aan bestaande personages

Robert Downey jr. en Chris Evans zijn intussen onlosmakelijk verbonden met respectievelijk Iron Man en Captain America. Het zal dus even wennen zijn aan de nieuwe stemmen voor die personages, al heeft Crystal Dynamics wel de crème de la crème onder de stemacteurs ingeschakeld.

Zo nemen Troy Baker en Nolan North, die eerder samen de rollen van Sam en Nathan Drake in Uncharted 4 vertolkten, de rol van respectievelijk Bruce Banner en Tony Stark op zich. Laura Bailey (Nadine Ross in Uncharted 4) waagt zich aan de rol van Black Widow. Jeff Schine leent dan weer zijn stem aan Captain America, terwijl Travis Willingham tenslotte vormgeeft aan Thor.

Onder andere Troy Baker en Nolan North verlenen hun stem aan Marvel's Avengers.

Read this next