Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Miyamoto: "Mario Wii U te zien op de E3 2012"

Werkt op dit moment aan Luigi's Mansion 3DS en Pikmin 3.

Nintendo heeft bevestigd dat zij een nieuwe Super Mario Bros game voor de Wii U zullen presenteren op de E3 2012 dat in juni gehouden zal worden. Dit bevestigde de Spaanse krant El Mundu naar aanleiding van een recent interview met Shigeru Mitamoto.

Miyamoto wist El Mundu toe te vertrouwen dat Mario Wii U gebruik zal maken van de tablet controller en dat er een interessante wisselwerking tussen TV en controller is te verwachten. Ook is hij nog steeds geïnteresseerd in de geflopte Wii Music IP en zou deze technologie mogelijk een rol kunnen spelen in de nieuwe Mario game.

"Het is altijd jammer als iets niet zo aanslaat als je had gehoopt", zei Miyamoto. "Onze negatieve ervaringen met het project belemmeren het gebruik maar toch wil ik zien of we er nog niet iets mee kunnen bereiken door het vanaf een andere kant te bekijken. Ik zou er dolgraag nog iets mee doen".

Miyamoto gaf tijdens het interview aan op dit moment te werken aan kleinere projecten als Luigi's Mansion 2 voor de 3DS en Pikmin 3.

Meester Miyamoto over Wii Music

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties